Curatarea unghiilor fara acetona. Cum sa faci asta si ce solutii exista
Curatarea unghiilor fara acetona. Cum sa faci asta si ce solutii exista

Curatarea unghiilor fara acetona. Cum sa faci asta si ce solutii exista


Curatarea unghiilor fara acetona. Afla cum sa faci asta daca nu ai acetona la indemana si care sunt cele mai bune solutii pe care le poti folosi. Iata ce trebuie sa stii!

Curatarea unghiilor fara acetona. Cum sa faci asta si ce solutii exista – Cuprins:

Curatarea unghiilor fara acetona. Cum sa le cureti si ce solutii sa folosesti

Curatarea unghiilor fara acetona
Curatarea unghiilor fara acetona

Curatarea unghiilor poate fi un chin fara acetona, insa trebuie sa stii ca exista si alte solutii pentru a face asta. Nu inseamna ca trebuie sa le cumperi din magazin, pentru ca este posibil sa le ai deja prin casa.

In primul rand, trebuie sa stii ca poti folosi o solutie pe baza de alcool sau chiar alcool pentru a iti curata unghiile de oja. Cu cat este mai tare solutia, cu atat mai bine va functiona.

In cazul in care nu ai o sticla de spirt prin casa, poti incerca un fixativ. Stim ca suna ciudat, insa o sa vezi ca este extrem de eficient in curatarea unghiilor de oja. Totodata, poti incerca un deodorant roll-on (cu bila) sau un dezinfectant pentru maini, pe baza de alcool.

Daca nu ai niciunul din aceste produse la indemana, afla ca bauturile spirtoase te pot ajuta la curatarea unghiilor fara acetona. Este recomandat sa folosesti bauturi tari precum vodka sau gin.

O alta solutie foarte buna pentru a curata unghiile de oja este folosirea otetului amestecat cu suc de lamaie. Tot ce trebuie sa faci este sa pui otet intr-un bol si apoi sa storci zeama de la o jumatate de lamaie. Dupa asta, tine unghiile in solutie timp de 10-15 minute, iar apoi foloseste o bucata de vata pentru a le curata.

Solutie de otet si lamaie
Solutie de otet si lamaie

Curatarea unghiilor fara acetona. Daca inca nu stiai, o sa iti spunem ca pasta de dinti este foarte buna pentru a iti indeparta oja de pe unghii. O sa ai nevoie de putina pasta de dinti pe care sa o pui pe o unghie, iar apoi va trebui sa incerci curatarea unghiilor folosind o periuta de dinti. Pentru a face solutia mai eficienta, poti adauga bicarbonat de sodiu.

Apa oxigenata poate functiona foarte bine daca o amesteci cu apa fierbinte. O sa ai nevoie de doua parti apa oxigenata si o parte apa fierbinte, iar apoi va trebui sa iti tii unghiile la inmuiat timp de 10 minute.

Citeste si: Cum sa iti faci unghiile cu oja semipermanenta la tine acasa

O alta solutie pentru curatarea unghiilor fara acetona este sa aplici o alta oja care nu se usuca prea repede. Nu uita ca oja se va usca atunci cand solventii se vor evapora, insa daca aplici o alta oja peste cea veche, o sa o poti curata. Cea mai buna solutie va fi un strat de lac, pentru ca acesta se va usca mai greu, ceea ce inseamna ca vei putea curata unghiile mai eficient.

Aplica oja pe fiecare deget, iar apoi sterge-o imediat folosind o bucata de vata sau un servetel. In acest fel, o vei curata pe cea veche numaidecat.