Curatare oale emailate. Cum sa indepartezi petele de grasime sau arsura
Curatare oale emailate. Cum sa indepartezi petele de grasime sau arsura

Curatare oale emailate. Cum sa indepartezi petele de grasime sau arsura


Curatare oale emailate. Afla cum sa indepartezi petele de grasime sau arsura si care sunt cele mai bune solutii pe care sa le utilizezi. Iata ce trebuie sa faci pentru a le face sa arate ca noi!

Curatare oale emailate. Cum sa indepartezi petele de grasime sau arsura – Cuprins:

Curatare oale emailate. Cum sa le cureti de pete fara sa le strici

Curatare oale emailate
Curatare oale emailate

Pentru ca foarte multa lume foloseste acest tip de oale, nu ar fi rau sa stii cum sa indepartezi urmele de murdarie. Cum sa faci o curatare ca la carte pentru oale emailate, fara sa le strici.

Trebuie sa recunoastem ca in timp, aceste oale se pot acoperi de un strat subtire de grasime arsa, asa ca pentru a il indeparta nu este indicat sa folosesti substante abrazive.

Oalele emailate se pot zgaria destul de repede, iar substantele abrazive pot indeparta luciul emailului. Tocmai de aceea, ar trebui sa stii cum sa le cureti, pentru ca oalele sa reziste timp de mai multi ani.

Dupa cum spuneam, oalele emailate nu se spala folosind bureti sau substante abrazive. Una dintre metodele de curatare a urmelor de arsura o reprezinta apa fierbinte si sarea.

In oala se pun doua pahare cu apa, iar 3-4 linguri cu sare. Apoi, oala se va pune pe foc timp de 30 de minute, dupa care va trebui sa o clatesti in mod obisnuit. Petele dispar numaidecat!

O alta solutie de curatare a unor oale emailate este bicarbonatul de sodiu. Metoda este similara cu cea de sus, insa se foloseste mai multa apa. Umple oala cu apa calda, iar apoi adauga 4-5 linguri cu bicarbonat de sodiu.

Vas emailat
Vas emailat

A doua zi, oala se pune pe foc, iar apa va fierbe timp de aproximativ doua ore. In cazul petelor mai persistente, se repeta aceasta operatiune.

Otetul reprezinta o alta solutie extrem de eficienta pentru a face o curatare a acestor oale emailate. O sa ai nevoie de 5 linguri cu otet la un litru de apa. Apoi, oala se pune pe foc timp de 2 ore, iar la final petele vor fi disparut!

Detergentul de vase nu poate curata in totalitate urmele de grasime sau arsura, insa daca adaugi in acesta si 2-3 linguri cu bicarbonat de sodiu lucrurile se schimba.

Citeste si: Cum sa cureti o tigaie arsa fara sa o deteriorezi

Adauga apa fierbinte in oala, iar apoi pune 1 lingura cu detergent de vase si 2-3 linguri cu bicarbonat de sodiu, iar apoi amesteca bine si lasa solutia sa actioneze timp de 1-2 ore.

La final, ar mai trebui sa stii ca oalele se mai pot curata folosind sare d elamaie. O sa ai nevoie de 2-3 plicuri cu sare de lamaie, sa umpli oala si apoi sa adaugi sarea.

Oala se pune pe foc timp de 1-2 ore, iar apoi o sa vezi ca petele se vor indeparta extrem de rapid. Dupa cum vezi, orice pata are o solutie!