Curatare filtru aer conditionat. Cum sa faci asta si la ce interval
Curatare filtru aer conditionat. Cum sa faci asta si la ce interval

Curatare filtru aer conditionat. Cum sa faci asta si la ce interval


Curatare filtru aer conditionat, cum sa o faci si la ce interval de timp este nevoie.Sezonul cald aproape ca a sosit si temperaturile din termometre vor sari adesea de limitele normale, iar noi ne vedem nevoiti sa apelam la aparatele de aer conditionat mai mult decat ne-am dori.

Curatare filtru aer conditionat. Cum sa faci asta si la ce interval – Cuprins:

De ce trebuie curatate filtrele de aer

Bacterii in aparatul de aer conditionat
Bacterii in aparatul de aer conditionat

Curatare filtru aer conditionat. Putini stiu ca aparatele de aer conditionat se pot dovedi destul de periculoase in cazul in care nu au mai fost curatate de mult. Mai exact, cele care trebuie curatate sunt filtrele.

Daca sunt infundate, filtrele aparatului de aer conditionat afecteaza modul in care acesta functioneaza. Totusi, sunt multi cei care se intreaba cand sa schimbi, de fapt, filtrele aparatului de aer conditionat si de ce este atat de important sa faci asta. Aflam mai multe detalii impreuna in randurile urmatoare! 

Cele mai multe dintre aparatele de aer conditionat ce se regasesc pe piata sunt echipate cu niste filtre prin care aerul este filtrat pentru a preveni patrunderea in incapere a prafului si a altor impuritati. Pentru a isi pastra eficienta, trebuie sa avem grija sa pastram aceste filtre curate!

Citeste si: Defectiuni aparat aer conditionat. Cum sa iti dai seama de acestea din timp

Cand sunt infundate, filtrele afecteaza intreaga functionare a aparatului de aer conditionat, caz in care este de preferat inlocuirea filtrelor vechi cu unele noi. Din fericire, nici curatarea si nici inlocuirea filtrelor nu este o operatiune atat de dificila, acest lucru putand fi facut de oricine simplu si rapid.  Tocmai de aceea, ia in considerare operatiunea de curatare filtru aer conditionat.

Filtrele infundate ale aparatului de aer conditionat reduc circulatia aerului in incapere si afecteaza efectul de racire. Totodata, praful din exterior ar patrunde mult mai usor in locuinta, ceea ce fara doar si poate nu ne dorim niciunul dintre noi! Odata cu praful, in casele noastre pot patrunde si alte impuritati care pot fi cu adevarat periculoase pentru multe persoane alergice si chiar si pentru cele sanatoase.

Mai mult decat atat, un aparat de aer conditionat care are filtrele infundate consuma mai multa energie, eficienta lui fiind afectata. Asadar, dupa ce ca nu va mai reusi sa raceasca bine locuinta, facturile tale vor fi si mai mari! 

Curatare filtru aer conditionat. Cum sa faci asta in mod corect

Curatare filtru aer conditionat
Curatare filtru aer conditionat

Acum ca ne-am lamurit de ce este atat de importanta curatarea si inlocuirea periodica a filtrelor aparatului de aer conditionat, haideti sa vedem cum facem de fapt acest lucru si cand il facem.

Potrivit specialistilor, inlocuirea filtrelor aparatului de aer conditionat sau curatarea acestora ar trebui sa se faca la fiecare 60 de zile. Mai mult decat atat, in lunile de vara, atunci cand aparatul este folosit mult mai des si pe perioade mai indelungate, filtrele ar trebui inlocuite chiar la fiecare 30 de zile. 

Asa cum spuneam si mai devreme, filtrele aparatului de aer conditionat pot fi schimbate si de o persoana care nu are experienta. Pentru inceput, aparatul de aer conditionat trebuie scos din priza.

Apoi, trebuie localizate filtrele, unele aparate avand doua astfel de filtre, unul pentru aerul care intra si altul pentru cel care iese. In acest caz, ambele filtre ar trebui inlocuite in acelasi timp. In mod normal, filtrele sunt acoperite cu un grilaj metalic, astfel ca ar trebui sa fie destul de usor de recunoscut! 

Spalarea filtrului de aer
Spalarea filtrului de aer

Curatare filtru aer conditionat. Ai grija atunci cand cumperi filtre noi pentru aparatul tau de aer conditionat, asigura-te ca achizitionezi modelul de filtre care sa se potriveasca pentru aparatul de la tine de acasa. Asadar, grija mare la latimea, lungimea si adancimea acestora. 

In cazul in care filtrele se pot spala, le poti curata foarte bine cu ajutorul capului de la dus. Totusi, o sa ai nevoie si de o solutie speciala, care omoara bacteriile. O poti cumpara chiar de aici de pe Emag.

Dupa ce ai scos filtrele vechi, curata bine grilajul metalic cu ajutorul unui aspirator. Apoi, nu mai ai de facut decat sa instalezi filtrele noi, dupa care sa le acoperi cu acel grilaj metalic. Atentie la montaj, este important sa le fixezi in acelasi fel in care erau fixate si cele vechi! 

Din fericire, filtrele aparatelor de aer conditionat sunt in general destul de ieftine, asa ca nu ar trebui sa neglijam acest lucru daca vrem ca aparatele de aer conditionat sa functioneze la capacitate maxima!