Cum sa sterilizezi borcanele. Pasii corecti
Cum sa sterilizezi borcanele. Pasii corecti

Cum sa sterilizezi borcanele. Pasii corecti


Cum sa sterilizezi borcanele. Afla care sunt pasii corecti pentru a te asigura ca borcanele sunt curatate in mod corect si pregatite pentru bunatatile cu care urmeaza a fi umplute. Ce trebuie sa stie orice gospodina!

Cum sa sterilizezi borcanele. Pasii corecti – Cuprins:

Cum sa sterilizezi borcanele

Cum sa sterilizezi borcanele
Cum sa sterilizezi borcanele

Fie ca vorbim despre dulceata, muraturi sau compot, trebuie sa stii cum sa sterilizezi borcanele in mod corect, pentru ca bunatatile preparate de tine sa nu se strice. De asemenea, o sa iti explicam si cum sa le cureti in mod corect.

Dupa cum bine stim, borcanele trebuie curatate foarte bine si sterilizate inainte de a pune dulceata, zacusta, muraturile sau compotul. Aceste operatiuni au ca scop eliminarea bacateriilor sau eventualilor spori de mucegai. Daca inca nu stiai, temperatura la care se face sterilizarea trebuie sa fie de aproximativ 105-110 grade Celsius.

Fie ca vorbim despre borcane vechi sau noi, acestia se vor spala impreuna cu capacele folosind apa calda si detergent de vase. Freaca foarte bine borcanele si capacele folosind un burete de vase, insa nu uita nici de partea exterioara care trebuie sa fie de asemenea curata.

Dupa spalare, borcanele se vor clati foarte bine cu apa calda, pana ce vei indeparta orice urma de detergent. Urmatorul pas este sa le clatesti in apa rece.

Sterilizarea borcanelor
Sterilizarea borcanelor

Apoi, borcanele se lasa la scurs pentru aproximativ un minut. Urmatorul pas va fi sa le asezi cu gura in sus in tava in care urmeaza sa le sterilizezi. Nu uita sa pui si capacele acolo, pentru a te asigura ca si acestea se sterilizeaza.

Daca vrei sa faci sterilizarea borcanelor la un cuptor electric, trebuie sa stii ca acesta trebuie sa fie oprit. Nu trebuie sa bagi borcanele clatite in apa rece in cuptorul incins, deoarece acestea se vor sparge.

Citeste si: Cum sa cureti borcanele pentru muraturi sau bidoanele din plastic

Dupa ce ai pus borcanele si capacele, cuptorul se va porni si se va seta o temperatura de 150 grade Celsius. Picaturile de apa inca prezente pe sau in borcane te vor anunta cand toata operatiunea este gata. Atunci cand picaturile de apa vor incepe sa sfaraie, din acel moment mai lasi cuptorul un minut sa functioneze, iar apoi il vei opri. 

Daca vei face sterilizarea borcanelor la un cuptor pe gaz, pasii sunt cam aceiasi. Pornesti cuptorul dupa ce ai pus tava cu borcane, dar si capacele inauntru. Apoi, il vei opri atunci cand picaturile de apa vor incepe sa sfaraie.

Sterilizarea borcanelor se mai poate face si pe aragaz, folosind o oala cu apa clocotita. Totusi, acestea nu vor depasi 100 de grade Celsius, asa ca este indicat sa le sterilizezi la cuptor.