Cum sa scapi de musculite de otet. Cele mai bune metode de combatere
Cum sa scapi de musculite de otet. Cele mai bune metode de combatere

Cum sa scapi de musculite de otet. Cele mai bune metode de combatere


Cum sa scapi de musculite de otet. Afla care sunt cele mai bune metode pentru a scapa de aceste insecte, dar si de unde apar acestea. Ce trebuie sa stii daca si tu te-ai lovit de aceasta problema!

Cum sa scapi de musculite de otet. Cele mai bune metode de combatere – Cuprins:

De unde apar musculitele de otet

Drosophila melanogaster
Drosophila melanogaster

Cum sa scapi de musculite de otet (Drosophila melanogaster). Daca si tu te-ai lovit de aceasta problema, cu siguranta ti-ai pus si intrebarea de unde apar musculitele de otet. Nu de alta, dar inainte de toate trebuie sa stii care este cauza.

Ei bine, aceste insecte apar la sfarsitul sezonului cald si din cauza ca acestea sunt de dimensiuni foarte mici se pot strecura in case destul de usor. Motivul aparitiei este destul de simplu, insectele sunt in cautare de hrana si adapost, odata cu venirea sezonului rece.

Musculitele sunt atrase de fructele foarte coapte care sunt foarte aproape de fermentare ori putrefactie, dar si de otet sau vin. Asadar, vei observa aceste musculite de otet destul de usor pe langa strugurii foarte copti, pe langa bananae, dar si pe langa mere sau pere. Totodata, pot fi observate si pe langa rosiile foarte coapte.

Aceste insecte se pot inmulti destul de usor si pot fi observate pe langa cosurile de gunoi, pubele sau chiar canale de scurgere. Vestea proasta este ca pot transmite bacterii sau alti agenti patogeni pe alimente, dar si pe suprafetele cu care intra in contact.

Va fi destul de usor sa observi aceste insecte pe langa fructele ori legumele foarte coapte sau intrate in putrefactie, dar dupa cum spuneam si pe langa bauturi alcoolice precum vinul, lichiorul ori berea. Desigur, le vom observa si pe langa otet.

Cu toate ca se pot observa usor doar adultii, la o privire mai atenta vei observa si larvele ori pupele, asa ca mare atentie si la acest aspect pentru ca este foarte important.

Musculite de otet. Cum sa le elimini, metode de combatere

Musculite de otet
Musculite de otet

Pentru a combate aceste musculite de otet, trebuie sa stii ca exista capcane cu atractant, cu ajutorul carora le poti atrage si le poti captura.  Aceste capcane se instaleaza cat mai aproape de zonele in care le-ai observat si sunt destul de usor de utilizat. 

Daca vrei sa cumperi capcane pentru aceste musculite de otet, o poti face de pe Emag accesand acest link.

De asemenea, mai poti utiliza unul din aceste produse: CatchMaster Fruit Fly Trap, MaXlure Fruit Fly Trap, t40 Fruit Fly Trap sau ZendoZones Capcana Musculita de otet Sandy.

Totodata, poti folosi si un insecticid, iar in acest caz iti recomandam sa utilizezi K-Othrine WG 250, AquaPy, i2 AMP2 CL RTU sau i2.6 Universal RTU.

Citeste si: Cum sa scapi de muste pe timp de vara. Foloseste aceste insecticide sau remedii naturiste

Daca nu vrei sa folosesti insecticide sau capcane, trebuie sa stii ca poti combate musculitele de otet folosind metode naturale.

Pentru a le elimina aceste musculite de otet, poti utiliza o capcana cu vin rosu, pe care o poti face destul de usor. Trebuie doar sa torni un pic de vin intr-un recipient, iar apoi sa il acoperi cu o folie de plastic sa aluminiu. Folia se leaga in jurul vasului folosind un elastic, iar apoi se gaureste folosind o scobitoare sau ceva ascutit. Musculitele vor intra in recipient si nu vor mai putea iesi.

De asemenea, poti folosi capcana de mai sus, insa in loc de vin rosu poti pune otet. Metoda de actionare este aceeas, musculitele vor ramane captive in acel recipient.

Totodata, mai poti utiliza si o capcana cu un fruct foarte copt. Pune o banana, un mar, o para sau un fruct bine copt intr-un recipient, iar pe desupra sigileaza recipientul cu o folie de aluminiu sau plastic. Gaureste folia si musculitele care vor fi atrase la fruct vor ramane captive.