Cum sa repari un calorifer. Afla care sunt cele mai intalnite defectiuni ce pot aparea la caloriferele din casa ta, dar si cand este cazul sa chemi un instalator. Iata ce poti repara chiar tu si care sunt pasii pentru a face asta!
Cum sa repari un calorifer si care sunt cele mai intalnite defectiuni
Cum sa repari un calorifer. Poate cea mai frecventa problema este cea atunci cand caloriferul curge. De cele mai multe ori, asta inseamna ca exista o scurgere sub robinetul caloriferului, asa ca tot ce va trebui sa faci va fi sa il strangi.
Totusi, in cazul in care robinetul este blocat deoarece a fost strans prea tare, atunci va trebui sa apelezi la serviciile unui instalator, deoarece instalatia de incalzire trebuie golita pentru a putea face reparatiile.
Totodata, se poate intampla ca problema sa nu fie la robinet, ceea ce inseamna ca acel calorifer paote fi spart. In acest caz, primul pas va fi sa opresti robinetul si dupa asta sa astepti in jur de o ora si abia apoi sa deschizi aerisitorul pentru a putea scoate apa din calorifer.
Abia apoi poti aplica o solutie de lipit, insa tine minte ca aceasta este doar o solutie de avarie. Caloriferul trebuie sudat, daca este cazul, sau inlocuit.
Cum sa repari un calorifer. Se poate intampla ca partea de sus a caloriferului sa fie calda, insa partea de jos sa fie rece. In primul rand, asigura-te ca ai facut aerisirea caloriferelor. Daca inca nu stii cum, gasesti aici un ghid despre aceasta operatiune.
Exista cazuri in care defectiunea nu este la calorifer ci la pompa de incalzire, care trebuie reparata sau inlocuita. Asadar, trebuie sa analizezi cu atentie situatia!
Caloriferele din casa ta pot rugini, iar in acest caz nu mai pot face nimic, doar sa il inlocuiesti. Totusi, exista posibilitatea de a preveni ruginirea acestora si pentru asta va trebui sa cumperi o solutie chimica de protectie, ce trebuie introdusa in sistemul de incalzire.
Cum sa repari un calorifer. Daca un calorifer din casa ta nu se incalzeste si celelalte merg perfect, atunci inseamna ca ai o problema legata de echilibrarea hidraulica a acestora. Pentru a rezolva aceasta problema, va trebui sa apelezi la ajutorul unui instalator!
La final, amintim si de aparitia zgomotelor in calorifere. Aceasta defectiune se intampla din mai multe motive. Un prim motiv este ca sistemul de incalzire trebuie curatat, asa ca pentru asta va trebui sa apelezi la ajutorul unui instalator.
Depunerile de calcar pot duce la aparitia acelor zgomote din calorifere, asa ca iti recomandam sa folosesti o solutie anti-calcar sau apa demineralizata.
Zgomotele din calorifere pot aparea si din cauza coroziunii sistemului de incalzire. Metalul oxidat duce la aparitia unui namol de culoare maro inchis sau neagra ce poate bloca tevile sau caloriferele. Solutia va fi spalarea instalatiei de incalzire.