Cum sa racesti rapid o sticla de bere. Iata care sunt cele mai rapide metode pe care sa le iei in considerare in zilele caniculare de vara. Ce trebuie sa stii daca iti astepti prietenii si berea inca nu s-a racit cum trebuie.
Cum sa racesti rapid o sticla de bere. Cele mai bune metode!
Iata care sunt cele mai rapide metode pentru a te asigura ca sticlele de bere se vor raci la timp pentru vizita prietenilor tai.
Prima metoda despre care vom vorbi este o galeata plina cu apa si gheata. Daca o sa pui un kilogram de gheata intr-o galeata, dupa aceea apa si daca mai adaugi 100 grame de sare o sa vezi cat de repede o sa rezolvi lucrurile.
In doar 30 de minute, temperatura berii va ajunge la doar 2-3 grade Celsius. Daca mai lasi sticlele timp de inca 30 de minute, o sa vezi ca aceasta va ajunge la putin peste 0 grade Celsius.
Citeste si: Cum sa folosesti frigiderul pe timpul verii, in mod corect!
Explicatia este destul de simpla, pentru ca sarea pe care o adaugi in apa va ajuta la racirea apei mult mai eficient. Apa sarata are un punct de inghet mai jos decat apa dulce, asa ca temperatura solutiei din galeata poate scadea sub 0 grade Celsius. Asadar, este o metoda extrem de buna, daca vrei sa stii cum sa racesti rapid o sticla de bere.
Desigur, daca nu ai cuburi de gheata la indemana sau nu vrei sa te duci pana la benzinarie sa le cumperi, te poti folosi de congelator. Totusi, nu uita ca daca o sa lasi berile prea mult, risti sa le gasesti inghetate sau risti ca atunci cand le deschizi, continutul sa inghete instantaneu. Tocmai de aceea, iti sugeram sa nu lasi sticlele in congelator mai mult de 30-40 de minute.
Daca vrei sa grabesti racirea berii in congelator, atunci uda un servetel si inveleste sticla cu ajutorul acestuia. Dupa aceea, pune sticla in congelator si ai sa vezi ca se va raci mult mai repede! Este cea mai buna metoda daca vrei sa inveti cum sa racesti rapid o sticla de bere.
Gheata carbonica sau gheata uscata este o metoda extrem de rapida de a raci sticlele de bere. In cazul in care nu stiai, gheata uscata este dioxid de carbon congelat, iar temperatura acesteia este de -78 grade Celsius.
Sub nicio forma, gheata uscata nu trebuie pusa in frigider, cel mai bine este sa folosesti o cutie frigorifica. Pune gheata carbonica in interiorul acesteia, peste aseaza un carton, iar apoi pune sticlele cu bere. Ia in considerare faptul ca daca o sa racesti mai multe sticle, tot procesul o sa dureze mai mult!