Cum sa pastrezi sarmalele in mod corect, fara ca acestea sa se strice. Care sunt cele mai bune modalitati, dar si cat timp rezista. Afla care este cel mai bun mod, pentru ca aceastea sa reziste chiar si cateva luni.
Cum sa pastrezi sarmalele, in frigider sau in congelator
Dupa cum bine stim, sarmalele sunt printre cele mai iubite feluri de mancare, iar noi obisnuim sa le facem mai ales cu ocazia sarbatorilor. Ei bine, problema este ca de multe ori pregatim prea multe, iar acestea nu rezista chiar atat de mult timp.
In cazul in care nu stiai, sarmalele rezista in jur de 5-6 zile, iar dupa aceea calitatea carnii incepe sa se degradeze. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii cum sa le pastrezi mai bine.
Inainte de toate, trebuie sa stii ca sarmalele gatite trebuie puse la frigider imediat ce s-au racit. Nu este indicat, mai ales pe perioada verii, sa le tii foarte mult la temperaturi ridicate pentru ca o sa se strice foarte repede si risti sa faci o intoxicatie alimentara.
Cea mai buna metoda pentru a pastra sarmalele in frigider este sa folosesti o caserola care se inchide etans, pentru a nu permite intrarea aerului.
In cazul in care sarbatorile au trecut si nu vrei sa mananci sarmalele in zilele ce urmeaza, trebuie sa stii ca acestea pot fi pastrate fara probleme la congelator.
Iti recomandam sa folosesti acelasi tip de caserola, adica una care se inchide etans. Vestea buna este ca sarmalele gatite pot fi pastrate la congelator timp de aproximativ 10 luni, unii ar spune chiar un an dar ni se pare o perioada mult prea mare.
Citeste si: Cum sa alegi carnea tocata atunci cand o cumperi
Totodata, poti pune la pastrare si sarmale crude, pe care nu le-ai gatit. Totusi, ia in considerare faptul ca timpul de pastrare al acestora scade pana la 3-4 luni. Noi iti recomandam sa le tii timp de 2 luni, daca nu vrei ca varza sa se farame atunci cand le-ai pus la fiert.
Atunci cand vrei sa gatesti sarmale, trebuie sa mai stii ca acestea se scot la dezghetat in frigider. Nu este recomandat sa le dezgheti la temperatura camerei pentru ca risti ca acestea sa se strice, dar mai ales sa te alegi cu o intoxicatie alimentara.
Nu uita ca daca ai apucat sa le decongelezi, sarmalele trebuie gatite. Nu este indicat sa le recongelezi, pentru ca acestea se vor strica.