Cum sa indepartezi panza de paianjen din casa, in mod corect
Cum sa indepartezi panza de paianjen din casa, in mod corect

Cum sa indepartezi panza de paianjen din casa, in mod corect


Cum sa indepartezi panza de paianjen din casa. Nu stiu daca si tie iti este teama de paienjeni sau pur si simplu prezenta lor iti creaza un oarecare disconfort. Dincolo de faptul ca nu ni-i dorim in preajma noastra, nici nu e foarte sigur sa ii lasam sa umble prin casa in voia lor. Iar daca ne ciupesc, lucrurile se pot complica, mai ales daca exista si un istoric de alergie.

Cum sa indepartezi panza de paianjen din casa – Cuprins:

Cum sa indepartezi panza de paianjen

Cum sa indepartezi panza de paianjen
Cum sa indepartezi panza de paianjen

Trebuie sa stii ca panzele de paianjen din casa semnalizeaza, evident, prezenta acestuia sau acestora, pentru ca pot fi mai multi. Si, da paienjenii te pot ajuta sa scapi de muste si de alte insecte nedorite, dar parca nu da bine sa locuim impreuna cu acestia. Daca vrei sa scapi de paienjeni si de panzele lor, sunt cateva lucruri de care ar trebui sa tii cont.

Nu vreau sa te sperii, dar e important sa iti spun ca sunt mai multe tipuri de panze de paianjen, iar oamenii care ii studiaza, spun ca este vorba despre aproximativ 30. Acum, nu traiesc toti in casa ta, dar, cel mai probabil, doua tipuri de panza ai intalnit in timpul curateniei.

Primul tip este cel cu fire care par tesute la intamplare, care nu par sa aiba o structura bine definita. Apoi, sunt panzele care au aspect de matase, sunt mai structurate si agata destul de mult praf. In primul caz, paianjejul sta in coltul pe care l-a inchis cumva cu panza sa, in cel de-al doilea caz, paianjenul sta mai degraba sub tesatura panzei.

Paianjenul care a structurat o astfel de panza sta cu tine in casa de cateva saptamani buni si trebuie sa stii ca daca ii distrugi panza nu inseamna ca l-ai eliminat. Ba din contra, isi va construi alta intr-un alt colt, unde va crede el ca este in siguranta sau… ceva mai ferit de ochii tai.

Retine ca daca panza este prafuita, paienjenii nu o pot utiliza si, cel mai probabil, au plecat din casa ta de ceva timp. Daca este curata, atunci paianjenul este undeva prin apropiere. Daca il vezi, poate ca n-ar fi o idee sa il omori, ci mai degraba sa il muti in balcon sau sa il dai afara. Abia dupa aceea, poti indeparta panza pe care acesta a tesut-o.

Asa cum am spus, de cele mai multe ori, paienjenii care tes tipurile de panza descrise mai sus sunt dintre cei care se simt bine in interior unde au si o sursa de hrana. Din acest motiv este mai indicat sa ii muti intr-un alt loc, unde te-ar putea deranja mai putin, cum este, de exemplu, o debara sau camara. Ti-am spus deja ca te pot scapa de insecte nedorite cum sunt mustele sau gandacii.

Paianjen in casa
Paianjen in casa

Daca gasesti un paianjen cu o panza diferita, ceva mai geometrica, genul ala de panza peste care dai cand mergi prin padure, trebuie sa stii ca acel paianjen este unul de exterior si ca, cel mai probabil, a ajuns in casa ta din greseala. il poti muta afara fara nicio problema.

Sa stii ca oricat de mult ai incerca, nu vei scapa definitiv de paienjeni pentru ca, cei care s-au adaptat in interior, se simt foarte bine acolo, au resurse, caldura si nu au niciun motiv sa plece.

In plus, paienjenii care stau in interior nu sunt veninosi sau in fine, intepatura lor, desi este dureroasa, iar pielea se inroseste si sa senzatia de prurit, nu este foarte toxica si disconfortul dispare destul de usor. E, insa, ceva mai periculos, daca in casa ta si-a facut domiciliu un paianjen adus de afara sau din padure. Oricum, in Romania, nu traiesc specii periculoase, deci nu au de ce sa iti faci griji.

Citeste si: Paianjeni in casa. Cum sa scapi de aceste arahnide cu solutii naturale

Ce este important este sa pastrezi curatenia in casa. Aspira cat mai des, pe la colturi si incearca sa asezi mobila astfel incat sa ai acces in spatele ei, sa o poti muta din cand in cand. Locurile neumblate de tine sunt perfecte pentru paianjen care, desi se simte bine in casa ta, nu e foarte interesat sa interactioneze cu tine. Asadar, o curatenie mai serioasa, macar de doua ori pe luna, te-ar scapa de neplacutii colegi de apartament.

Daca te intalnesti cu un paianjen, atunci il poti prinde cu ajutorul unui pahar/borcan si a unei bucati de carton sau chiar de hartie. Tot ce trebuie sa faci este sa pozitionezi borcanul astfel incat paianjenul sa ajunga in interior, apoi sa il acoperi cu bucata de carton sau de hartie, sa mergi afara si sa il eliberezi intr-un mediu in care s-ar putea simti mai bine.

Poti apela si la solutiile antipaienjeni care sunt in comert, insa unele dintre ele sunt destul de agresive…