Cum sa folosesti un pistol de lipit cu silicon si ce poti face mai exact cu acesta
Cum sa folosesti un pistol de lipit cu silicon si ce poti face mai exact cu acesta

Cum sa folosesti un pistol de lipit cu silicon si ce poti face mai exact cu acesta


Cum sa folosesti un pistol de lipit cu silicon cald. Daca si tu te-ai intrebat ce poti face mai exact cu un astfel de pistol, o sa iti explicam la ce il poti utiliza si de ce este bine sa ai o astfel de unealta in casa ta.

Cum sa folosesti un pistol de lipit cu silicon si ce poti face mai exact cu acesta – Cuprins:

Cum sa folosesti un pistol de lipit cu silicon cald

Pistol de lipit cu silicon cald
Pistol de lipit cu silicon cald

In cazul in care nu stiai, un pistol de lipit cu silicon cald este o unealta ideala pentru a face mici reparatii prin casa. Acesta functioneaza cu bare de silicon, care sunt topite in urma unui proces de incalzire.

Marele avantaj al acestor pistoale este ca au dimensiuni mici si sunt perfecte pentru a face reparatii temporare.

Folosind un pistol de lipit cu silicon cald poti repara diverse jucarii sparte ale copiilor tai, o carte a carei coperta s-a dezlipit sau chiar o pereche de ochelari care s-a rupt.

Totodata, pistolul poate fi folosit pentru a face mici decoratiuni pentru o vaza, spre exemplu. La final, nu uita sa sigilezi acel design folosind un spray cu lac, pentru ca in timp este posibil ca siliconul sa se dezlipeasca.

Daca iti place sa umbli in sosete prin casa si exista suprafete alunecoase, poti pune un pic de silicon pe talpa acestora pentru a nu isi pierde aderenta. Acelasi lucru il poti face si pentru pantofi daca obisnuiesti sa ii porti la munca pe suprafete alunecoase precum parchetul.

Decoratiuni de Craciun
Decoratiuni de Craciun

De sarbatori, poti utiliza pistolul de lipit cu silicon cald pentru a face decoratiuni pentru ferestrele tale. Poti face fulgi de zapada il poti desena pe Mos Craciun.

Mare atentie! Decoratiunile trebuie facute pe o bucata de carton, nu incerca sa faci asta direct pe geam pentru ca este posibil ca acesta sa se sparga din cauza diferentelor de temperatura. De asemenea, poti utiliza pistolul pentru a lipi decoratiunile de Craciun care s-au spart.

Citeste si: Cum sa folosesti o folie de aluminiu altfel decat ai facut-o deja

Mai poti utiliza pistolul de lipit cu silicon cald pentru a mentine covoarele la locul lor. Cum? Ei bine, este simplu! Intoarce invers covorul si pune silicon cald pe toata marginea acestuia. Practic, faci acelasi lucru pe care ti l-am explicat mai devreme pentru sosete sau pantofi si astfel oferi aderenta covorului si acesta nu va mai aluneca atunci cand cald pe el. Atentie, poti intoarce covorul abia dupa ce siliconul s-a uscat, nu face asta atunci cand este cald pentru ca risti sa il lipesti de podea!

Mai mult, poti folosi pistolul cu silicon cald pentru a lipi rama unui tablou care s-a rupt. Bineinteles, va trebui sa lasi siliconul sa se raceasta si abia pe urma o sa poti agata din nou tabloul de perete.

Dupa cum vezi, un pistol de lipit este extrem de util in casa ta, nu costa o avere, asa ca iti sugeram sa ai unul la indemana tot timpul. Daca nu stii de unde sa cumperi unul, iti sugeram sa cauti pe Emag.ro!