Sfaturi practice

Cum sa folosesti spirtul si la ce te mai poate ajuta

Cum sa folosesti spirtul. Afla la ce mai poate fi de ajutor aceasta solutie si de ce ar trebui sa o ai in casa tot timpul. Iata ce trebuie sa stii si care sunt cele mai bune moduri de a folosi spirtul.

Cum sa folosesti spirtul si la ce te mai poate ajuta – Cuprins:

Cum sa folosesti spirtul

Cum sa folosesti spirtul

Dupa cum bine stim, spirtul medicinal este folosit pentru a curata ranile si pentru a le dezinfecta, insa ar fi bine sa stii la ce mai poate fi folosit. Nu de alta, dar toata lumea ar trebui sa stie aceste sfaturi utile.

Solutia antiseptica se poate cumpara din farmacii sau supermarket-uri, asa ca nu este greu de procurat. Iata la ce o mai poti utiliza.

In primul rand, trebuie sa stii ca spirtul te poate ajuta sa indepartezi etichetele lipite pe diverse suprafete. Asadar, este foarte util pentru a indeparta acele urme de lipici, trebuie doar sa folosesti o carpa cu putin spirt sau o vata inmuiata in spirt pentru a sterge urmele.

Citeste si: Cum sa folosesti sarea amara sau sarea Epsom. Sfaturi utile

Totodata, spirtul poate fi folosit pentru a curata ochelarii. In acelasi timp, acestia vor fi dezinfectati, asa ca este foarte util. Pentru a face asta, iti recomandam sa faci o solutie din 3 parti spirt si o parte apa, iar apoi sa o tii la indemana de fiecare data cand vrei sa iti cureti ochelarii. 

Mare atentie la instructiunile de curatare a lentilelor, pentru ca acestea sa nu aiba un strat protector ce poate fi deteriorat de spirtul medicinal!

Oglinzile devin sclipitoare daca sunt sterse cu spirt. Daca inca nu stiai, spirtul este solutia ideala pentru curata oglinzile, pentru a indeparta urmele de maini ori de calcar provenit de la stropii de apa.

Perete murdar de marker

In cazul in care ai copii si acestia s-au jucat cu markerul permanent, ar fi bine sa stii ca urmele de marker pot fi sterse folosind spirt medicinal. Poti sterge suprafete din plastic, poti sterge marmura, dar si peretii ori mobila.

Daca inca nu stiai, spirtul medicinal poate fi folosit cu succes pentru a indeparta mirosul urat din adidasi sau pantofi. Trebuie doar sa pulverizezi spirt in interiorul acestora, sa ii lasi sa se usuce si totul este rezolvat.

In acelasi timp, spirtul mai poate fi folosit pentru a pargi pantofii. Pulverizeaza un pic de spirt la interior, iar apoi incalta-i si o sa vezi ca pielea va acestia vor incepe sa se largeasca fara prea mult efort.

Daca vrei sa mentii gulerul camasilor curat, atunci pune un pic de spirt pe gat inainte sa le imbraci. Alcooll sanitar actioneaza ca si un antiperspirant si va impiedica patarea gulerelor. In acelasi timp, poate fi folosit si pentru a indeparta urmele de transpiratie, daca pulverizezi un pic la subrat inainte sa te imbraci.

Capusa caine

In cazul in care ai animale de companie, ar fi bine sa mai stii ca spirtul medicinal este util in a indeparta capusele. Pune un pic de alcool sanitar pe o bucata de vata sau pe un betisor de urechi, iar apoi pe capusa gasita pe pielea animalului. De indata ce va simti spirtul, capusa va fi mai usor de indepartat si in acelasi timp vei dezinfecta rana provocata.

Nu uita de spirt in diminetile geroase, atunci cand parbrizul masinii este inghetat. Pune putin alcool sanitar intr-un recipient cu pulverizator si apoi pulverizeaza solutia pe toata suprafata parbrizului. In doar cateva minute, acesta se va fi dezghetat.

La final, iti mai spunem ca spirtul poate fi folosit pentru a indeparta mirosul de mancare de pe maini. Bineinteles, daca te-ai taiat ar fi bine sa nu il folosesti, pentru ca ranile te vor ustura!

Share
Published by
Ella
Tags: spirt