Cum sa folosesti orezul. Ce utilizari mai are
Cum sa folosesti orezul. Ce utilizari mai are

Cum sa folosesti orezul. Ce utilizari mai are


Cum sa folosesti orezul. Ce mai poti face cu boabele de orez in afara de mancare, afla de ce sunt foarte folositoare si de ce este bine sa le ai mereu prin casa. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa folosesti orezul. Ce utilizari mai are – Cuprins:

Cum sa folosesti orezul

Cum sa folosesti orezul
Cum sa folosesti orezul

Trebuie sa recunoastem ca orezul este extrem de folosit in toate bucatariile din intreaga lume, insa boabele de orez pot fi folosit si in alte scopuri. Cu siguranta nu te-ai fi gandit la acestea!

Poate cel mai cunoscut mod de a folosi orezul este de a absorbi umezeala dintr-un telefon pe care l-ai scapat in apa. In cazul in care nu stiai, un telefon care tocmai a facut o “baie” mai are sanse de supravietuire daca il pui intr-un bol plin cu boabe de orez.

Boabele de orez vor absorbi umiditatea din telefon daca il lasi acolo timp de cateva zile. Daca pagubele sunt minore, atunci telefonul poate fi folosit in continuare fara prea multe probleme.

Uneltele din atelier pot fi protejate de rugina daca folosesti boabele de orez. Pune cateva cupe de orez intr-un bol pe care il asezi in dulapul unde tii sculele si acestea vor absorbi umiditatea din aer, asa ca rugina nu isi va gasi locul acolo.

Rasnita de cafea poate fi curatata fara probleme daca inlocuiesti boabele de cafea cu cele de orez. In timp, rasnita se poate acoperi de praf sau grasime, asa ca boabele de orez o vor curata fara probleme. Nu uita sa o stergi bine dupa ce ai macinat orezul!

Rasnita de cafea
Rasnita de cafea

Boabele de orez sunt extrem de utile pentru a absorbi umiditatea dintr-o solnita. In acest fel, sarea nu va mai fi umeda si o vei putea folosi fara probleme atunci cand vrei sa adaugi un pic in mancare. Este extrem de utila pentru cei ce locuiesc pe malul marii, unde umiditatea este ridicata.

In cazul in care vrei sa grabesti coacerea fructelor, acestea pot fi puse intr-un bol plin cu boabe de orez. Explicatia este simpla, orezul nu va lasa etilena sa iasa asa ca fructele se vor coace mult mai repede.

Citeste si: Cum sa folosesti apa de orez pentru par

Daca inca nu stiai, apa de orez este foarte utila pentru doamnele care vor sa aiba un par mai lung. Pur si simplu trebuie sa folosesti apa in care ai fiert orezul, sa o lasi sa fermenteze, iar apoi sa o folosesti pentru a te spala pe podoaba capilara.

Daca ai copii, ar fi bine sa stii ca le poti proteja mainile in diminetile geroase de iarna folosind boabele de orez. Ai nevoie de cativa saculeti in care sa pui o mana de boabe de orez, pe care le bagi la cuptorul cu microunde timp de un minut.

Rezultatul este simplu, boabele de orez se incalzesc si mentin caldura timp indelungat. Saculetii pot fi pusi in buzunarele hainutelor, iar copiii tai vor avea mainile calde si vor fi protejati de frig.