Cum sa folosesti cojile de pepene rosu. La ce sunt utile?
Cum sa folosesti cojile de pepene rosu. La ce sunt utile?

Cum sa folosesti cojile de pepene rosu. La ce sunt utile?


Cum sa folosesti cojile de pepene rosu. Sezonul cald a sosit, iar multi dintre noi ne gandim deja cu pofta la o felie de pepene rece, dulce si crocant. Pepenele nu numai ca este foarte sanatos, avand o serie intreaga de beneficii si proprietati nutritive, dar este si foarte racoritor intr-o zi caniculara de vara.

Daca obisnuiati pana acum sa aruncati cojile ramase de la pepene, astazi vrem sa va oferim cateva utilitati ale acestora astfel incat sa nu le mai aruncati. Asadar, haideti sa aflam impreuna cum sa folosesti cojile de pepene pentru a nu le mai arunca la gunoi de acum incolo! Avem cateva idei foarte interesante, asa ca ramaneti aproape si in randurile ce urmeaza!

Cum sa folosesti cojile de pepene rosu. La ce sunt utile? – Cuprins:

Cum sa folosesti cojile de pepene rosu

Cum sa folosesti cojile de pepene rosu
Cum sa folosesti cojile de pepene rosu

Dulceata de pepene. Te-ai gandit vreodata ca ai putea prepara o dulceata de pepene?! Ei bine, dulceata de pepene este delicioasa si nu este deloc complicat de facut. Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente: 1 kilogram de coaja de pepene taiata in bucati mici, 500 grame de mere taiate cuburi, 1 kilogram de zahar, zeama de la o lamaie, 1 lingurita de extract de vanilie si 500 ml de apa. 

Citeste si:
Muschi si licheni pe perete. Cum sa cureti peretii verzi si inestetici!

Mai intai trebuie sa cureti coaja verde de la exterior, pana ajungi la partea alba. Taie apoi fructele in cuburi potrivite si adauga-le intr-o oala, alaturi de toate celelalte ingrediente.

Cand ajunge sa fiarba, incepe sa amesteci si lasa sa fiarba pana cand coaja de pepene devine moale. Dupa ce scade lichidul, ia oala de pe foc si las-o sa se raceasca putin. In cele din urma, vei pune dulceata in borcane sterilizate. 

Suc racoritor de pepene . Sigur, cand auzi despre un suc de pepene ai tendinta de a te duce imediat cu gandul la un suc obtinut din pulpa de pepene. Trebuie sa stii insa ca poti obtine suc si din coaja pepenelui.

Nu numai ca va fi la fel de racoritor, dar se va dovedi si extrem de sanatos. Coaja pepenelui este plina de lichide si contine o serie intreaga de substante nutritive!

Coaja de pepene murata
Coaja de pepene murata

Coaja de pepene murata. Stim sigur ca si tu iubesti muraturile! Te-ai gandit vreodata insa ca ai putea sa murezi chiar si coaja de pepene? Ei bine, incepe sa strangi cojile de pepene cu cateva zile inainte de a te apuca de treaba, in acest fel le vei da suficient timp pentru a dezvolta acidulat de murat.

Apoi, nu-ti ramane decat sa pui cojile de pepene la murat! Coaja de pepene murata poate fi consumata alaturi de diverse carnuri sau poate fi adaugata chiar si in tot felul de salate. 

Citeste si:
Indepartare miros urina pisica. Cum sa procedezi pentru a il elimina

Sote de legume cu coaja de pepene. Coaja de pepene poate fi folosita la fel de bine si in anumite mancaruri. Spre exemplu, te poti folosi de acest ingredient pentru a face un delicios sote de legume. Mai intai, taie cojile de pepene in cubulete.

Citeste si: Cum sa consumi pepenele rosu si ce beneficii ofera

Apoi, arunca aceste cubulete intr-o tigaie cu putin ulei de masline. Adauga si alte legume in tigaie, dupa preferinte. Te poti gandi la broccoli, conopida, morcovi, ardei si orice altceva iti place si iti trece prin cap. Lasa legumele la calit pana se inmoaie, apoi asezoneaza-le cu putina sare si piper. Rezultatul final va fi un sote delicios de legume. 

Ei bine, ce spui, vei mai arunca cojile ramase de la pepene de acum incolo?! Ai la dispozitie patru idei pe care le poti folosit si tu foarte simplu si usor astfel incat sa nu mai arunci cojile de pepene la gunoi. Asa cum spuneam si in randurile precedente, cojile de pepene nu numai ca sunt foarte gustoase, dar sunt si foarte sanatoase in alimentatia noastra, continand o serie intreaga de substante nutritive. 


Ti-a placut acest articol? Distribuie-l si prietenilor tai!

Ella