Cum sa faci un balsam de rufe folosind ingrediente naturale
Cum sa faci un balsam de rufe folosind ingrediente naturale

Cum sa faci balsam de rufe folosind ingrediente naturale


Cum sa faci un balsam de rufe folosind doar ingrediente naturale si de ce nu o sa mai cumperi niciodata produse din comert. Iata ce trebuie sa faci daca vrei ca hainele tale sa ramana pufoase dupa ce le-ai spalat.

Cum sa faci un balsam de rufe folosind ingrediente naturale – Cuprins:

Cum sa faci un balsam de rufe, cu ingrediente naturale

Cum sa faci un balsam de rufe
Cum sa faci un balsam de rufe

Trebuie sa recunoastem faptul ca ne plac hainele curate si pufoase, asa ca nu este de mirare ca rafturile magazinelor sunt pline cu asltfel de produse. Totusi, nu toata lumea vrea sa foloseasca produse pline de chimicale care nu sunt biodegradabile. Solutia? Ei bine, solutia este sa faci un balsam de rufe chiar la tine acasa, folosind doar ingrediente naturale!

Prima reteta despre care o sa iti spunem are la baza otetul si un ulei esential la alegere, asa ca poti folosi orice iti place. Acest balsam natural se prepara foarte usor, asa ca o sa ai nevoie doar de un recipient cu pulverizator.

Pentru fiecare 250 ml de otet alb, o sa ai nevoie de 10-15 picaturi de ulei esential. Ingredientele se amesteca foarte bine, iar apoi solutia se pulverizeaza pe haine sau lenjeria de pat, inainte de a pune rufele la uscat. Pe langa faptul ca solutia va face hainele mai pufoase, va actiona si ca o solutie antibacteriana.

Haine pufoase
Haine pufoase

A doua reteta despre care vorbim astazi are in compozitie sare Epsom sau sare amara si bicarbonat de sodiu. De asemenea, mai poti adauga si ulei esential, la alegere.

Pentru a prepara acest balsam de rufe ai nevoie de 60 grame sare Epsom sau sare amara si 60 grame bicarbonat de sodiu. Pentru fiecare 120 grame este nevoie de 10-15 picaturi de ulei esential. Pune totul intr-o caserola si amesteca foarte bine.

Dupa ce ai preparat acest balsam natural pentru rufe, adauga 2-3 linguri direct in masina de spalat, dupa ce ai pus hainele la curatat. O sa observi imediat rezultatele, asa ca acest balsam o sa devina o obisnuinta pentru tine.

Citeste si: Cum sa folosesti otet atunci cand speli rufe si de ce e folositor

Cea de-a 3-a reteta despre care vorbim in acest articol se face utilizand otetul si bicarbonatul de sodiu. Daca preferi un balsam lichid, atunci aceasta este o alternativa la reteta de mai sus. Dupa cum vezi, este foarte usor sa inveti cum sa faci un balsam de rufe, chiar la tine acasa.

Pentru a prepara acest balsam natural de rufe ai nevoie de apa calda, bicarbonat de sodiu, otet si ulei esential, la alegere. Intr-un bol, pune 250 ml de apa calda si 60 grame de bicarbonat de sodiu. Amesteca totul pana ce bicarbonatul se dizolva.

Urmatorul pas este sa adaugi otetul, amestecand continuu. O sa ai nevoie de 125 ml de otet. Dupa aceea, adauga si 5-10 picaturi de ulei esential, iar balsamul tau de rufe va fi gata.

Pentru un ciclu de spalare, o sa ai nevoie de 60 ml de balsam, asa ca dupa ce ai pus rufele, adauga si acest balsam in masina de spalat.