Cum sa faci o solutie naturala de curatat baia
Cum sa faci o solutie naturala de curatat baia

Cum sa faci o solutie naturala de curatat baia


Cum sa faci o solutie naturala de curatat baia. Curatarea baii este o provocare pentru fiecare dintre noi. Pe de alta parte, daca neglijam acest aspect, baia poate deveni o sursa de imbolnavire si nu ne dorim nici asta.

Chiar daca exista o oferta generoasa de produse pentru curatarea baii, cele mai multe dintre ele contin compusi chimici foarte toxici, iar simpla inhalare a lor poate produce un disconfort respirator, iar alegerea este din ce in ce mai grea. Exista, insa, si cateva solutii prietenoase cu tine si cu natura… pentru ca, inevitabil, vor ajunge in natura, intr-un fel sau altul.

Cum sa faci o solutie naturala de curatat baia – Cuprins:

Cum sa prepari o solutie naturala de curatat baia. Reteta cu ingrediente

Solutie naturala de curatat baia
Solutie naturala de curatat baia

O solutie universala pentru curatarea baii se poate obtine prin amestecarea a doua cani cu apa, sapun lichid de castilla, 20 de picaturi de ulei esential de lemongrass si 15 picaturi de ulei esential de grepfruit. Amestecul se pune intr-o sticla cu pulverizator, se agita usor, se aplica pe suprafetele din baie si se lasa sa actioneze cateva minute. Apoi, se curata cu un burete si la final se clateste cu un burete curat si apa calda pentru a elimina urmele de sapun.

Solutia propusa vine cu o serie de avantaje. Primul dintre ele ete ca uleiul esential de lemongrass reduce germenii si bacteriile si este astfel o alternativa ceva mai blanda si mai prietenoasa fata de produsele traditionale din comert. Sapunul de castilla este concentrat si are o putere mare de eliminare a murdariei, fiind, in acelasi timp, lipsit de toxicitate. In plus, aceasta solutie are un miros placut, racoritor.

Citeste si: Cum sa scapi de oglinda aburita din baie. 5 sfaturi pentru a o mentine curata!

Obiectele din otel inoxidabil pot fi curatate cu o solutie obtinuta din amestecarea unei sticle de otet si a cojii de la o portocala sau 10 picaturi de ulei esential de portocala. In cazul in care optezi pentru coaja de portocala trebuie sa stii inainte de a o folosi trebuie sa o speli temeinic.

Apoi, trebuie sa o adaugi intr-un borcan, peste otet si sa o lasi la macerat undeva la 2 saptamani. Dupa macerare, produsul se strecoare, se pune intr-o sticla cu pulverizator si se aplica pe baterii si alte obiecte din inox. Este important ca acestea sa fie uscate pentru ca apa dilueaza solutia de curatare si ii reduce din puterea de curatare. Dupa cateva minute, curata cu un burete si apoi clateste cu apa calduta.

Curatarea oglinzii din baie
Curatarea oglinzii din baie

Pentru curatarea oglinzilor sau a sticlei de la cabina de dus ai nevoie de 1 cana de otet si una cu apa calduta. Ingredientele se adauga intr-o sticla cu pulverizator, se agita putin pentru a se amesteca si apoi, solutia este pulverizata pe suprafetele care trebuie curatate. Folositi o carpa e microfibra pentru a indeparta murdaria si nu servetele de la bucatarie pentru ca acestea lasa urme.

Murdaria dificila acumulata pe chiuveta se poate indeparta usor cu un amestec realizat dintr-o cana de detergent de vase si o cana de otet. Incalzeste otetul inainte de a-l adauga in sticla cu pulverizator impreuna cu apa.

Aplica, apoi pe chiuveta, lasa sa actioneze o jumatate de ora, poate chiar o ora – daca murdaria este extrem de rezistenta, curata apoi cu un burete si clateste. Este important ca dupa ce folosesti otet in procesul de curatare, sa aerisesti spatiul deoarece acesta are un miros puternic si in concentratie mare poate face rau.

Curatarea vasului de toaleta
Curatarea vasului de toaleta

Curatarea vasului de toaleta este cat se poate de dificila si nu face nimanui nicio placere. Totusi, acestuia este important sa ii acordam un plus de efort pentru ca acumuleaza, in timp, o serie de bacterii si microbi care ne pot imbolnavi.

Pentru a curata vasul de toaleta trebuie sa pui pe marginile acestuia, in interior, bicarbonat de sodiu, apoi sa adaugi otet si sa freci temeinic cu peria de WC. Cele doua ingrediente nu vor da nicicum gres.

Mirosurile neplacute sunt des intalnite in baie, iar motivele pentru care apar sunt destul de variate. Primul dintre ele este mucegaiul si, in acest caz, este important sa elimini sursa, nu doar mirosul. Foloseste o cana de apa in care au pus o lingura de ulei de arbore de ceai si curata mucegaiul cu aceasta solutie. Daca mirosul neplacut este produs de o scurgere infundata, toarna in aceasta un amestec de bicarbonat, otet si apa fierbinte.

Mirosurile neplacute pot fi indepartate daca pui intr-un borcan bicarbonat de sodiu  peste care adaugi 10 picaturi din uleiul esential care iti place tie. Acopera borcanul cu o hartie gaurita, care sa permita aromei sa iasa din borcan si sa se imprastie in baia ta.