Renovare baie. Cum sa faci asta in mod corect, greseli de evitat
Renovare baie. Cum sa faci asta in mod corect, greseli de evitat

Renovare baie. Cum sa faci asta in mod corect, greseli de evitat


Renovare baie. Afla cum sa faci asta in mod corect, ce trebuie sa iei in considerare, dar mai ales ce greseli trebuie sa eviti atunci cand faci modificari. Iata ce trebuie sa stii si tu pentru a nu intampina alte probleme pe viitor!

Renovare baie. Cum sa faci asta in mod corect, greseli de evitat – Cuprins:

Renovare baie. Cum sa o faci si ce greseli trebuie evitate

Renovare baie
Renovare baie

Atunci cand vorbim despre modificari in casa, intotdeauna este necesar sa ne documentam pentru a evita anumite greseli, mai ales cand vorbim despre o renovare de baie.

Nu de alta, dar daca lucrurile nu sunt facute ca la carte, este posibil ca pe viitor sa te trezesti cu anumite probleme ce implica si costuri mai mari pentru a fi reparate.

In primul rand, atunci cand renovezi baia trebuie sa stii ca este nevoie de o ventilatie a spatiului. Fie ca vorbim despre ventilatie naturala (fereastra) sau artificiala (ventilator de baie), aceasta trebuie facuta pentru a te asigura ca nu vei avea probleme cu mucegaiul.

Umiditatea excesiva din baie poate aduce probleme mari, asa ca trebuie instalezi un ventilator de baie daca nu ai cum sa pui o fereastra, insa este recomandat sa pui un geam daca spatiul iti permite. Ventilatia naturala este intotdeauna mai buna!

Lumina naturala in baie
Lumina naturala in baie

Renovare baie. Geamul poate sa ofere lumina naturala, insa pe langa asta o sa ai nevoie si de o lumina de tavan sau de oglinda. Lumina de tavan este utila, insa daca vrei sa te barbieresti sau sa te machiezi, atunci cu siguranta vei avea nevoie si de o lumina pentru oglinda.

Nu uita nici de spatiile de depozitare. Acestea sunt necesare pentru a pune prosoapele, produsele cosmetice sau periutele de dinti. Daca vrei mai mult spatiu de depozitare, iti recomandam sa montezi cateva rafturi suspendate, sunt ideala pentru baile care nu au o suprafata foarte mare.

Citeste si: Curatare gresie si faianta dupa chituire. Cum sa indepartezi urmele de chit

Materialele pe care le alegi pentru a iti renova baia sunt iarasi foarte importante, pentru ca unele pot retine umezeala si asta inseamna ca vor permite dezvoltarea mucegaiului. 

Tocmai de aceea, atunci cand te ocupi de o renovare de baie trebuie sa te asiguri ca alegi materiale de calitate superioara, care nu sunt predispuse la mucegai si care rezista si la produsele de curatare. Asadar, nu face rabat de la calitate!

La final, amintim si de montarea corecta a vasului de toaleta, a chiuvetei, a cabinii de dus sau a cazii, dar si a celorlalte obiecte sanitare. Acestea trebuie montate astfel, incat reparatia lor sa nu necesite mari modificari. Asadar, asigura-te ca sunt montate in mod corect si apeleaza la experti pentru a alege cea mai buna pozitionare!