Cum sa faci bile de naftalina. Alternativa naturala
Cum sa faci bile de naftalina. Alternativa naturala

Cum sa faci bile de naftalina. Alternativa 100% naturala


Cum sa faci bile de naftalina. De ce ingrediente ai nevoie si pentru ce poti folosi aceste pastile in casa ta. Iata ce trebuie sa stii daca si tu te-ai lovit de anumite probleme legate de molii.

Cum sa faci bile de naftalina. De ce ingrediente ai nevoie – Cuprins:

Cum sa faci bile de naftalina

Cum sa faci bile de naftalina
Cum sa faci bile de naftalina

Pentru cei ce nu stiu, bilele de naftalina se folosesc pentru a scapa de molii, pentru a preveni mucegaiul si pentru a reduce umiditatea din spatiile inchise. Desigur, aceste produse se gasesc si in comert, insa sunt pline de substante toxice, inflamabile si au un miros respingator.

Cea mai buna alternativa este sa faci tu aceste pastile de naftalina la tine in casa, folosind doar ingrediente naturale. Nu doar ca vor mirosi mult mai bine pentru ca tu vei alege ingredientele, dar acestea vor arata mult mai bine si te vor scapa de problemele mentionate mai sus.

Pentru a prepara aceste bile de naftalina o sa ai nevoie de flori de lavanda uscate si aschii din lemn de cedru. Totodata, o sa ai nevoie si de vata din bumbac, ulei esential de cedru si ulei esential de lavanda.

Citeste si: Cum sa scapi de molii. Solutii din comert si remedii 100% naturale pentru a iti proteja casa de insectele daunatoare

Procesul incepe in felul urmator, pune florile de lavanda si aschiile din lemn de cedru pe doua tavi, iar apoi foloseste uleiul esential. Pune ulei de lavanda peste florile uscate si ulei de cedru peste aschiile de lemn. Apoi lasa-le sa stea peste noapte pentru a absorbi cat mai mult ulei esential.

Urmatorul pas este sa faci aceste bile de naftalina, iar pentru asta o sa ai nevoie de un material din bumbac. Toate acele ingrediente trebuie stranse in putin material, pentru ca totul sa stea la locul lui.

Asadar, a venit si vremea „asamblarii”. Decupeaza acel material in forma de patrat, iar apoi pune in centrul lui o lingurita de flori uscate de lavanda (si imbibate in ulei esential), dupa aceea adauga cateva aschii din lemn de cedru, iar apoi pune si un mic ghem de vata din bumbac.

Toate acestea trebuie prinse foarte bine in bucata de material si legate cu o funda. Strange totul foarte bine pentru a te asigura ca nu scapi florile uscate de lavanda.

Acum ca ai invatat cum sa faci bilele de naftalina, te poti juca si cu ingredientele. Totusi, ai grija sa nu alegi ingrediente care au un miros mai puternic decat uleiul de lavanda sau cel de cedru, pentru ca bilele nu o sa mai fie eficiente.