Cum sa faci apa de banane si la ce o poti folosi
Cum sa faci apa de banane si la ce o poti folosi

Cum sa faci apa de banane si la ce o poti folosi


Cum sa faci apa de banane. Afla ce este, la ce foloseste acest lichid si de ce iti recomandam sa incerci si tu de acum incolo. Iata ce trebuie sa stii, este extrem de simplu!

Cum sa faci apa de banane si la ce o poti folosi – Cuprins:

Cum sa faci apa de banane. Fertilizator natural

Apa de banane
Apa de banane

Dupa cum bine stim, bananele sunt pline de vitamine, insa nu doar noi putem profita de pe urma acestor fructe. Poti invata sa faci apa de banane, un fertilizator natural cu ajutorul caruia vei ajuta plantele sa se dezvolte.

Fertilizatorii pe care ii putem fasi in comert nu sunt chiar atat de prietenosi cu mediul, asa ca daca vrei sa prepari un ingrasamant natural iti recomandam sa folosesti cojile de banane.

In loc sa le arunci dupa ce mananci fructele, poti folosi cojile datorita continutului ridicat de potasiu, calciu, magneziu sau mangan, dar si al altor nutrienti benefici pentru sol.

Prima modalitate de a prepara apa de banane este sa pui cojile intr-un recipient cu apa si sa le lasi acolo pana ce vor incepe sa transfere nutrientii. Iti recomandam sa astupi recipientul cu ajutorul unui capac pentru a evita formarea mucegaiului.

O a doua optiune este sa tai cojile de banane sau sa le dai prin blender. In acest fel te asiguri ca nutrientii vor ajunte mai repede in apa.

Fertilizator coji banane
Fertilizator coji banane

Dupa cateva saptamani, cojile de banane pe care le-ai pus in recipient vor capata culoarea neagra si vei observa acea pulpa prezenta in apa.

O alta modalitate sa faci un fel de ceai. Practic, dupa ce ai lasat cojile sa stea in apa timp de cateva saptamani, fierbi acel amestec pentru aproximativ 30 de minute, iar apoi il strecori si il lasi la racit.

Pentru a folosi acest fertilizator pentru plante, va trebui sa diluezi acel lichid. Foloseste o parte apa de banane amestecata cu 5 parti apa.

Citeste si: Cum sa pastrezi bananele proaspete pentru un timp indelungat

Potasiul este extrem de folositor pentru plante, iar daca exista o deficienta de potasiu frunzele se vor rasuci, este posibil sa se ingalbeneasca si este posibil sa apara pete maro. Totodata, cresterea plantelor va fi ingreunata sau stopata.

Bineinteles, mai poti folosi cojile de banane si atunci cand faci compost. Vestea proasta este ca aceste coji se vor descompune in aproximativ un an, asa ca trebuie sa te inarmezi cu rabdare atunci cand vrei sa faci ingrasamantul sub aceasta forma.

Avantajul este ca atunci cand faci compost, plantele vor beneficia si de macronutrientii vitali, adica azot, fosfor si potasiu. Asadar, iti recomandam sa alegi aceasta varianta 100% naturala si in acelasi timp sa scapi si de gunoiul menajer.