Cum sa desfunzi o toaleta infundata
Cum sa desfunzi o toaleta infundata

Cum sa desfunzi o toaleta infundata. Ce trebuie sa faci


Cum sa desfunzi o toaleta infundata. Ce trebuie sa faci pentru a rezolva acest lucru, dar mai ales cum poti sa previi infundarea unui WC. De ce este important si ce nu ar trebui sa arunci niciodata in vasul de toaleta!

Cum sa desfunzi o toaleta infundata

Cum sa desfunzi o toaleta infundata
Cum sa desfunzi o toaleta infundata

Cea mai simpla metoda pe care o poti incerca daca ai o toaleta infundata este sa folosesti bicarbonat de sodiu si otet. Aceasta metoda merge doar in cazul in care vasul de toaleta nu este plin cu apa si vei avea nevoie de 200 grame de bicarbonat de sodiu si 250 ml de otet.

Pune bicarbonatul in vasul de toaleta, apoi adauga otetul si lasa substantele sa actioneze. Nu te speria daca are loc o reactie din care iese spuma, pentru ca este ceva normal. Dupa o ora, incearca sa tragi apa si vezi daca totul s-a rezolvat.

Citeste si: Cum sa eviti infundarea tevilor de scurgere. 10 lucruri pe care sa nu le arunci niciodata in chiuveta

Tot in cazul in care vasul de toaleta nu este plin cu apa, mai poti incerca urmatoarea metoda. E nevoie sa adaugi un pic de detergent de vase si apa clocotita. Dupa aceea, foloseste o pompa de desfundat, pentru a te asigura ca fortezi un pic blocajul care s-a format in toaleta ta.

Pentru a desfunda o toaleta infundata, mai poti folosi si un sarpe pentru curatat tevile, iar aceasta metoda este eficienta mai ales in cazul in care vasul este umplut cu apa. Pentru a face acest lucru, iti recomandam sa il invarti in sensul acelor de ceasornic, iar in acest fel te asiguri ca acesta va ajunge in locul unde toaleta s-a infundat.

Dupa ce s-a intamplat acest lucru, iti recomandam sa folosesti o pompa de desfundat, pentru a te asigura ca fortezi acel blocaj. La final, trage apa de cateva ori pentru a te asigura ca totul functioneaza perfect.

Cum sa previi infundarea vasului de toaleta

WC infundat
WC infundat

Cea mai buna solutie ramane preventia! Cu totii stim asta, asa ca ar fi bine sa si respecti toate lucrurile pe care ti le vom spune. Nu de alta, dar nu credem ca vrei sa te lovesti tot timpul de problemele cauzate de o toaleta infundata.

Cea mai ieftina solutie pe care te sfatuim sa o pui in practica este sa cumperi un cos de gunoi, pe care sa il pozitionezi langa vasul de toaleta. In acest fel, nu vei mai fi tentat sau tentata sa arunci hartia igienica in WC.

Pe urma, trebuie sa te asiguri ca tragi apa in mod corect, iar expertii ne sfatuiesc sa facem acest lucru de doua ori, dupa ce folosim toaleta. Vei evita sa ai o toaleta infundata!

Daca obisnuieti sa iti te periezi in baie si sa arunci parul care iti cade in vasul de toaleta, ar fi bine sa renunti la acest obicei. Nu de alta, dar vei reveni la metodele de mai sus. Asadar, arunca parul cazut, la gunoi.