Cum sa desfunzi o cada si de ce unelte ai nevoie
Cum sa desfunzi o cada si de ce unelte ai nevoie

Cum sa desfunzi o cada si de ce unelte ai nevoie


Cum sa desfunzi o cada. Daca si tu ai intampinat aceasta problema, ar trebui sa stii cum e bine sa procedezi si de ce se intampla acest lucru. Iata ce trebuie sa stii, dar si ce nu ar fi bine sa faci!

Cum sa desfunzi o cada si ce unelte iti trebuie – Cuprins:

Cum sa desfunzi o cada

Cum sa desfunzi o cada
Cum sa desfunzi o cada

Trebuie sa recunoastem faptul ca apa care nu se scurge din cada este o adevarata problema. Inainte de toate, ar fi bine sa stii ca principala cauza care duce la infundarea scurgerii o reprezinta depunerile de sapun si firele de par. Sapunul si firele de par o sa creeze un dop, asa ca este de inteles de ce apa nu se va ma scurge la fel ca inainte.

Cum sa desfunzi o cada. In primul rand, vei avea nevoie de un sarpe de desfundat, insa daca nu ai asa ceva nu este absolut nicio problema pentru ca poti face un carlig dintr-o sarma mai groasa, de preferat un umeras.

Dupa aceea, arunca o privire la scurgerea din cada. In cazul in care ai un dop de plastic sau cauciuc pe care il scoti pentru ca apa sa se scurga, lucrurile sunt simple.

Totusi, daca ai un sifon automat pentru cada, atunci lucrurile stau altfel pentru ca va trebui sa il deschizi. In functie de model, vei avea nevoie de o surubelnita si de cele mai multe ori o surubelnita cu profil Phillips va fi solutia.

Urmatorul pas va fi sa arunci o privire in interiorul scurgerii, insa iti recomandam sa folosesti si o lanterna. Utilizand carligul pe care l-ai facut mai devreme sau sarpele de desfundat, incearca sa scoti firele de par care cauzeaza problema. Bineinteles, acestea trebuie aruncate, nu lasate sa curga din nou pe teava de scurgere.

Dop de par
Dop de par

Dupa ce ai curatat cat ai putut si nu mai poti face nimic, ar fi bine sa testezi si sa lasi apa sa curga. Iti recomandam sa folosesti apa fierbinte, pentru ca resturile de sapun si de par sa se duca pe teava de scurgere. Tocmai de aceea trebuie sa stii cum sa desfunzi o cada in mod corect.

In cazul in care apa tot te scurge destul de incet, pune putin detergent lichid de vase, iar apoi lasa apa fierbinte sa curga sau pune o galeata cu apa fierbinte. Mare atentie! Lasa apa sa curga incet, pentru ca tevile de scurgere sa fie lubrifiate cu ajutorul detergentului lichid. Asfel, resturile care blocheaza teava vor disparea mai repede.

Daca tevile de scurgere sunt din plastic, atunci ar fi bine sa folosesti apa fierbinte doar de la robinet. Atunci cand vorbim de tevi de scurgere din metal, poti folosi apa clocotita.

Citeste si: Cum sa desfunzi o chiuveta infundata. 7 metode simple

In cazul in care vine un miros de canalizare din scurgere, iti recomandam o solutie din otet alb si bicarbonat de sodiu. Astfel, vei dizolva dopurile de grasime sau alte substante care produc acele mirosuri. Trebuie sa stii cum sa desfunzi o cada in mod corect si sa eviti aparitia mirosurilor neplacute.

Vei avea nevoie de 200 ml de otet alb, 500 ml de apa fierbinte si 100 grame bicarbonat de sodiu. Pune apa la fiert, iar atunci cand da in clocot adauga otetul. Bicarbonatul trebuie turnat pe teava de scurgere, iar apoi va trebui sa adaugi apa cu otet.

O sa aiba loc o reactie efervescenta si va iesi o spuma alba, insa este normal. Lasa solutia sa actioneze pe perioada noptii, iar a doua zi va fi necesar sa lasi apa fierbinte sa curga timp de 10 minute.