Cum sa cureti urmele de apa de pe lemn. Cele mai bune solutii
Cum sa cureti urmele de apa de pe lemn. Cele mai bune solutii

Cum sa cureti urmele de apa de pe lemn. Cele mai bune solutii


Cum sa cureti urmele de apa de pe lemn. Afla care sunt cele mai bune solutii pentru a curata acele cerculete care pateaza mesele de lemn. Ce trebuie sa stii!

Cum sa cureti urmele de apa de pe lemn. Cele mai bune solutii – Cuprins:

Cum sa cureti urmele de apa de pe lemn

Cum sa cureti urmele de apa de pe lemn
Cum sa cureti urmele de apa de pe lemn

Dupa cum bine stim, acele cerculete albicioase care raman pe suprafetele de lemn ne dau mari batai de cap de indata ce s-au uscat. Totusi, trebuie sa stii ca exista solutii eficiente cu care poti curata mesele de lemn.

Ei bine, cea mai la indemana solutie este sa folosesti un fier de calcat. Cu ajutorul caldurii degajate de acesta, vei elimina rapid umezeala din suprafata de lemn, insa aceasta solutie este eficienta doar daca vorbim despre o pata care inca nu s-a uscat.

Inainte de a folosi fierul de calcat, trebuie sa stii ca apa din rezervorul acestuia trebuie eliminata. In caz contrar, vei face mai mult rau suprafetei de lemn, pentru ca vei agrava lucrurile din cauza umiditatii ridicate.

Mai trebuie sa stii ca fierul de calcat nu se pune direct pe suprafata de lemn. Foloseste o carpa de bumbac sau un tricou mai vechi pe care nu il mai porti. Este foarte important de mentionat ca trebuie sa folosesti un tricou fara imprimeuri, pentru ca in caz contrar vei risca lipirea imprimeului pe lemn.

Fier de calcat
Fier de calcat

Fierul de calcat trebuie setat la cea mai mica temperatura, iar dupa ce s-a incalzit trebuie aplicat pe carpa de bumbac. Tine-l acolo pret de cateva zeci de secunde si verifica in mod constant daca pata de apa a disparut. Repeta pana ce cerculetul ce pata suprafata de lemn a disparut in totalitate. Alternativ, poti folosi si un uscator de par.

O alta solutie este sa folosesti maioneza. Da, ai citit bine! Uleiul din maioneza actioneaza ca o solutie de curatat petele si va scoate umezeala din suprafata de lemn.

Pentru a folosi maioneza vei avea nevoie de o carpa curata, cu ajutorul careia sa cureti suprafata de lemn. Aplica un strat subtire, pana ce vei acoperi pata in totalitate, iar apoi lasa maioneza sa actioneze pana a doua zi sau macar timp de 2-3 ore.

Citeste si: Cum sa cureti fierul de calcat de calcar sau urme de arsura

Dupa ce timpul a trecut, foloseste o carpa moale sa cureti urmele de maioneza. Uleiul din maioneza ar trebui sa curete pata in totalitate.

A treia solutie pe care o poti folosi este pasta de dinti. Totusi, iti recomandam sa folosesti o pasta de dinti clasica, de culoare alba. Nu este indicat sa folosesti o pasta sa un gel de culoare albastra sau alta culoare ce poate pata mai rau suprafata de lemn.

Operatiunea este destul de simpla, pune putina pasta de dinti pe o carpa, iar apoi freaca suprafata patata, insa nu apasa foarte tare. Alternativ, poti folosi o periuta de dinti, insa mare atentie ca perii sa nu fie foarte tari!