Cum sa cureti un aerator pentru o baterie de chiuveta si de ce se infunda
Cum sa cureti un aerator pentru o baterie de chiuveta si de ce se infunda

Cum sa cureti un aerator pentru o baterie de chiuveta si de ce se infunda


Cum sa cureti un aerator pentru o baterie de chiuveta. Afla de ce se infunda acestea si care sunt cele mai bune metode pentru a le curata. Iata ce trebuie sa stii si tu daca nu mai ai acelasi debit de apa.

Cum sa cureti un aerator pentru o baterie de chiuveta si de ce se infunda – Cuprins:

Cum sa cureti un aerator pentru o baterie de chiuveta

Cum sa desfaci un aerator
Cum sa desfaci un aerator

In cazul in care nu stiai, aproape toate bateriile pentru chiuvete vin cu aeratoare. Fie ca vorbim despre o baterie de chiuveta pentru baie sau bucatarie, rolul aeratoarelor este sa reduca fluxul de apa.

Practic, aceste mici accesorii te vor ajuta sa reduci consumul de apa cu pana la 3.8 l/min fata de o baterie standard al carei debit este de aproximativ 10-12 l/min. Totul, fara a diminua confortul in utilizare.

Dar ce te faci atunci cand aceste aeratoare se infunda? Ei bine, trebuie sa stii ca acest lucru se intampla din cauza depunerilor de calcar, asa ca periodic va fi nevoie sa le cureti.

Atunci cand exista depuneri pe acest aerator, presiunea la apa va scadea, asa ca va fi necesara o curatare pentru a te asigura ca vei avea acelasi debit de apa.

Bineinteles, primul pas in curatarea aeratorului va fi demontarea acestuia. Nu este greu sa o faci, pentru ca vine cu un filet, insa este posibil ca depunerile de calcar sa ingreuneze aceasta operatiune. In cazul in care este blocat, incearca sa il desfaci cu o cheie reglabila pentru tevi, insa foloseste-te si de o carpa pentru a nu il deforma sau pentru a nu il zgaria.

Cum sa cureti un aerator pentru o baterie de chiuveta
Cum sa cureti un aerator pentru o baterie de chiuveta

Dupa demontare, va trebui sa clatesti foarte bine acest aerator pentru a nu exista pietricele sau chiar urme de nisip. In cazul in care nu le poti curata foarte bine, te sfatuim sa folosesti o periuta veche de dinti.

Urmatorul pas este sa pui un pic de otet intr-o cana si sa lasi aeratorul acolo timp de cateva ore. Dupa aceea, freaca-l foarte bine folosind periuta de dinti si clateste-l. In cazul in care nu s-a curatat complet, iti recomandam sa repeti operatiunea pana ce se va fi curatat in totalitate.

Citeste si: Cum sa cureti petele de calcar din baia ta, provocate de apa dura. Solutii 100% naturale

Acum ca totul este curat, este momentul sa pui aeratorul la loc, folosind aceeasi cheie reglabila pentru tevi. Asigura-te ca l-ai strans bine, pentru a nu se desprinde. Da drumul la apa, testeaza, iar daca totul functioneaza bine inseamna ca operatiunea a fost un succes.

Dupa cum vezi, nu este chiar atat de greu sa cureti un aerator pentru o baterie de chiuveta, insa ar trebui sa o faci in mod constant pentru a nu exista depuneri prea mari de calcar.