Cata sare se pune la muraturi. Cum sa o folosesti in mod corect
Cata sare se pune la muraturi. Cum sa o folosesti in mod corect

Cata sare se pune la muraturi. Cum sa o folosesti in mod corect


Cata sare se pune la muraturi. Afla cum sa o folosesti in mod corect la punerea muraturilor, dar si ce tip de sare este nevoie sa utilizezi. Care sunt secretele pentru ca muraturile sa iasa crocante si sa se mentina asa. Ce trebuie sa stii!

Cata sare se pune la muraturi. Cum sa o folosesti in mod corect – Cuprins:

Cata sare se pune la muraturi. Cum sa iasa crocante si care sunt secretele

Cata sare se pune la muraturi
Cata sare se pune la muraturi

Cata sare se pune la muraturi. Daca si tu vrei sa pui muraturi, atunci trebuie sa stii care este cantitatea de sare necesara. Nu de alta, dar daca o sa pui prea putina sare, acestea nu se vor pastra foarte bine, iar daca o sa pui o cantitate prea mare atunci nu o sa le poti manca.

Mare atentie! Sarea iodata nu poate fi utilizata pentru prepararea muraturilor, asa ca trebuie sa cumperi sare grunjoasa, neiodata.

Pentru ca muraturile sa iasa bune la gust, trebuie sa pui 30 de grame de sare grunjoasa la un litru de apa. Practic, o sa fie in jur de o lingura cu sare la un litru de apa. Bineinteles, asta se aplica pentru muraturile puse in saramura!

Pe langa sare, pentru a obtine muraturi aromate ca fi nevioe sa pui si condimente. Aici amintin semintele de mustar, ramuri de marar uscat, boabe de piper, frunze de dafin si usturoi. Pe langa aroma, acestea au rolul de a impiedica dezvoltarea bacteriilor. Nu uita nici de frunzele de telina, pentru ca si acestea dau aroma muraturilor.

Borcan cu castraveti murati
Borcan cu castraveti murati

Gospodinele mai au un secret pentru ca muraturile sa iasa crocante si anume frunzele de visin. Acestea contin taninuri naturale ce ajuta legumele sa aiba o textura crocanta.

Desigur, nu trebuie sa uiti nici de radacina de hrean, pentru ca si acest ingredient te va ajuta sa obtii muraturi crocante si delicioase. Totodata, se mai pot folosi si frunze de stejar, frunze de alun sau frunze de vita de vie.

Citeste si: Muraturi baloase. Cum sa eviti acest lucru si ce remedii exista

Pe langa asta, trebuie sa te asiguri ca legumele pe care le folosesti la murat sunt sanatoase si nu proaspete. Acestea nu trebuie sa aiba urme de lovituri, de taieturi sau pete, pentru ca este posibil sa dezvolte bacterii in interiorul borcanelor cu muraturi.

De asemenea, legumele trebuie spalate foarte bine in apa rece, pentru a indeparta orice urma de pamant sau praf. Ar trebui sa le tii in apa rece pentru 10-15 minute pentru a le curata in mod corect.

Dupa cum vezi, nu este chiar atat de greu sa pui muraturi toamna, insa la final iti mai dam un sfat. Pune cat mai multe legume, adica gogonele, castraveti, varza, ardei, morcovi, pepene, telina si ce iti mai trece prin cap. Astfel, gustul final al muraturilor o sa fie si mai bun!