Bicarbonat de sodiu pentru plosnite. Cum sa le elimini si care sunt pasii
Bicarbonat de sodiu pentru plosnite. Cum sa le elimini si care sunt pasii

Bicarbonat de sodiu pentru plosnite. Cum sa le elimini si care sunt pasii


Bicarbonat de sodiu pentru plosnite. Daca si tu ai o problema legata de aceste insecte, atunci ar trebui sa stii cum sa le elimini si care sunt cele mai bune solutii. Iata ce trebuie sa stii si cum sa previi aparitia acestora!

Bicarbonat de sodiu pentru plosnite. Cum sa le elimini si care sunt pasii – Cuprins:

De ce apar plosnitele in casa ta

Plosnita de pat
Plosnita de pat

Inainte de a vorbi despre cum sa folosesti bicarbonat de sodiu pentru plosnite, dar si cum sa previi aparitia acestora in locuinta ta.

Chiar daca ai o casa exemplara si curatenia este la ea acasa, ar trebui sa stii ca plosnitele pot aparea din alte parti. Asadar, acestea pot fi aduse de la locul de munca, pot aparea de la vecini sau pot fi aduse de persoanele ce viziteaza ori din calatorii.

De cele mai multe ori, plosnitele pot fi luate din camerele de hotel, deoarece acestea pot ajunge in bagajele turistilor. Totodata, plosnitele pot fi “transportate” acasa din mijloacele de transport public sau chiar din salile de spectacol. Aceste pot ajunge pe haine, in rucscac sau chiar in posete fara ca noi sa stim.

Odata ajunse in locuinta, plosnitele gasesc spatiile greu accesibile unde se ascund si vor incepe sa se inmulteasca. O singura femela poate produce pana la cateva sute de oua, asa ca inmultirea se face rapid.

Bicarbonat de sodiu pentru plosnite. Cum sa iti dai seama de prezenta acestora

Bicarbonat de sodiu pentru plosnite
Bicarbonat de sodiu pentru plosnite

Primul lucru pe care trebuie sa il stii va fi cum sa identifici prezenta acestora in casa ta. Cum sa iti dai seama ca au aparut plosnite in locuinta ta si care sunt primele semne.

Trebuie sa stii faptul ca plosnitele sunt active pe timp de noapte, iar pe timp de zi de regula se ascund. Asadar, va fi destul de greu sa le observi in timpul zilei.

Plosnitele se hranesc cu sange uman si animal, iar de regula vor musca in locurile unde pielea este mai subtire, asadar vom putea observa muscaturile pe gat, pe spate, pe partea interioara a coapselor, in jurul gleznelor, pe coaste sau pe partea interioara a bratelor.

Muscatura de plosnita nu va fi simtita deoarece insectele injecteaza un anestezic si senzatia de durere nu este simtita. Ulterior, zona muscata se va inflama.

Este destul de usor sa observi muscaturile de plosnita deoarece acestea prezinta un grup liniar de cate trei muscaturi. Lasate netratate, muscaturile pot cauza mancarimi si se vor vindeca destul de greu pentru ca dispar abia dupa aproximativ 9 zile.

Cum sa folosesti bicarbonat de sodiu pentru plosnite. Ei bine, bicarbonatul este o alternatia naturala la insecticide si acesta te poate scapa de problema pe care o ai cu plosnitele la tine in casa.

Muscaturi de plosnita
Muscaturi de plosnita

Tot ce trebuie sa faci este sa presari bicarbonat de sodiu pe pat, adica pe lenjerie, pe saltea, dar si in locurile unde ai observat prezenta acestora. Practic, bicarbonatul de sodiu va deshidrata insectele.

Dupa ce lasi substanta sa actioneze timp de cateva ore, tot ce trebuie sa faci este sa aspiri foarte bine totul. Mai mult, lenjeriile trebuie spalate apoi la temperatura mare pentru a te asigura ca elimini posibilele insecte ramase.

Mai poti face o pasta de bicarbonat de sodiu cu apa, folosind cantitati egale. Dupa asta, aplica pasta in locurile unde ai observat prezenta plosnitelor si las-o sa actioneze timp de cateva ore.

Citeste si: Cum sa scapi de plosnite de pat. Solutii chimice si naturale pentru a le elimina

Dupa ce pasta se va usca, va trebui sa aspiri zonele in care ai observat plosnitele. Exact ca si in primul caz, bicarbonatul va deshidrata insectele, iar acestea vor fi eliminate.

Daca nu stii unde se pot asunde plosnitele, afla ca poti observa prezenta insectelor pe saltele, in spatele canapelelor sau a paturilor, in crapaturile din pereti, in gaurile din pereti, in spatele tapetului, in spatele plintei parchetului, sub covoare, in crapaturile din mobilier, sub parchet sau in spatele plintelor, dar si in interiorul carcaselor de priza.

Poti preveni aparitia acestora in locuinta ta daca aspiri regulat si faci curatenie in mod constant, dar si prin folosirea huselor impermeabile pentru saltele. Totodata, ar trebui sa verifici bagajele dupa o calatorie, dar si sa speli hainele imediat dupa ce ai ajuns acasa.