Baterii chiuveta, afla cum sa le cureti pentru a le reda stralucirea. Bateriile de la chiuveta, fie ca vorbim despre baie sau bucatarie sunt afectate in timp de calcar si de petele de apa si isi pierd din stralucire.
Produsele de curatare le pot face mai mult rau decat bine, chiar daca te ajuta sa scapi de calcar, asa ca utilizarea lor este recomandata, dar cu masura si doar in cazuri extreme, cand alternativele ceva mai prietenoase nu reusesc sa obtina rezultatul scontat.
Baterii chiuveta. Cum sa le cureti pentru a fi mereu stralucitoare
Primul sfat este sa stergi chiuveta si robinetul cu carpa curata, uscata, cu o textura moale, dupa fiecare utilizare. Acest lucru va preveni aparitia petelor inestetice despre care iti spuneam mai sus.
Trebuie sa iti spun ca suprafetele din metal pot fi curatate, fara a fi deteriorate, si pentru un plus de stralucire, cu spuma de ras.
Poate parea ciudat, insa aceasta contine mai multe ingrediente active, printre care emulgatori si surfactanti, care au un efect de curatare foarte bland. Asadar, ai nevoie de putina spuma de ras si o laveta moale pentru a curata acest tip de suprafete extrem de sensibile.
Daca ai suprafete de inox, trebuie sa stii ca si acestea absorb foarte usor petele si sunt predispuse la aparitia si mentinerea petelor de calcar care, in timp, pot da un aspect mat acestor suprafete. Curata aceste suprafete cu o carpa moale si utilizeaza acelasi ingredient de mai sus.
Bateriile cromate pot fi curatate, pentru a-si mentine aspectul stralucitor, cu pasta de dinti. Trebuie sa folosesti o laveta moale, uscata si putina pasta de dinti. Aplica acest tratament inca de cand incep sa apara primele pete de calcar sau urme albe, de la apa. Nu trebuie sa freci suprafata foarte tare, ci mai degraba sa cureti cu miscari delicate.
Nu numai ca vei scapa de pete fara prea mult efort, dar robinetii tai vor arata ca abia scosi din cutie. Nu uita ca la final sa clatesti bune cu apa si sa stergi bateria cu o laveta uscata pentru a preveni aparitia acestor pete. Te sfatuiesc sa nu utilizezi o cantitate prea mare de pasta de dinti pentru ca iti va fi destul de greu sa o indepartezi la final.
Daca aceasta prima reteta de curatare nu iti surade, iti spun ca poti folosi, la fel de bine, si o jumatate de lamaie. Tot ce trebuie sa faci este sa lustruiesti cu jumatatea de lamaie toate accesoriile cromate pe care le ai in baie sau in bucatarie. Clateste apoi suprafetele cu o carpa moale, umeda si, la final, usuca cu grija cu o laveta din microfibra uscata.
Citeste si: Cum sa cureti mucegaiul din masina de spalat si sa previi aparitia acestuia
Detergentul de vase este si el potrivit pentru curatarea bateriilor cromate si pentru aspectul stralucitor al acestora. Este important sa nu utilizezi solutii abrazive care pot zgaria o astfel de suprafata si care, evident, vor strica aspectul stralucitor.
Trebuie sa stii ca petele usoara de apa pot fi indepartate cu putin detergent de vase si un burete foarte moale, in vreme ce depunerile de calcar si diverse saruri se indeparteaza cu ceva mai mult efort, cu comprese imbibate in otet care trebuie mentinute pana la 4 ore, inainte ca suprafata sa fie curata cu apa si lustruita apoi cu o laveta uscata.
Daca ai optat pentru baterii de alama, atunci trebuie sa stii ca preventia este extrem de utila in acest caz si ca este esential sa pastrezi bateria curata pentru cat mai mult timp.
Vestea buna este ca nu trebuie sa depui prea mult efort in acest sens. Insa, este util sa iti spun ca tipul asta de ingrijire trebuie sa devina o rutina a ta. Tot ce trebuie sa faci este sa cureti bateria cu o laveta umeda si apoi sa ai grija sa usuci cu o carpa moale.
Daca totusi apar pete, trebuie sa stii ca cele mai multe dintre produsele de curatare din comert sunt extrem de abrazive si nu fac deloc bine unui astfel de material. Ba din contra! Il pot deteriora in timp si chiar zgaria de la prima lor utilizare.
Bateriile de alama se curata foarte bine cu o solutie de apa si sapun. Dupa aplicarea acestui amestec, clateste bine bateria si usuc-o cu o laveta moale. Nu ar strica sa pastrezi o laveta moale langa chiuveta si, de fiecare data cand te speli pe maini, sa cureti bateria cu aceasta laveta.