Reteta prajitura felie de lapte. Cum sa o faci si ce ingrediente sa folosesti
Reteta prajitura felie de lapte. Cum sa o faci si ce ingrediente sa folosesti

Reteta prajitura felie de lapte. Cum sa o faci si ce ingrediente sa folosesti


Reteta prajitura felie de lapte. Afla cum sa o pregatesti, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi sa urmezi. Iata ce trebuie sa stii si cum sa prepari crema pentru acest desert delicios.

Reteta prajitura felie de lapte. Cum sa o faci si ce ingrediente sa folosesti – Cuprins:
Reteta prajitura felie de lapte. Cum sa o faci si ce ingrediente sa folosesti
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 10-12
Ingrediente
Ingrediente blat prajitura felie de lapte
  • 130 g faina
  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 30 g pudra de cacao
  • 40 ml ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare
Ingrediente crema de lapte
  • 500 ml lapte
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 250 g lapte condensat indulcit
  • 20 g gelatina
  • 50 g amidon de porumb
  • 3 linguri miere
  • 1 lingura esenta de vanilie

Reteta prajitura felie de lapte. Cum sa o pregatesti

Reteta prajitura felie de lapte
Reteta prajitura felie de lapte

Prajitura felie de lapte este cunoscuta si ca celebra Kinder felie de lapte. Se prepara extrem de usor si este absolut delicioasa, un desert usor si bun.

Primul pas cu care vom incepe va fi prepararea aluatului pentru blat. Intr-un castron mai mare pune cele 4 oua, zaharul si un praf de sare. Amesteca foarte bine folosind un mixer, pana la omogenizare.

La final, adauga pudra de cacao si amesteca inca putin pana ce incorporezi si acest ingredient.

Urmatorul pas va fi sa adaugi uleiul si sa amesteci usor folosind o spatula. Treptat, adauga si faina, iar apoi amesteca folosind tot spatula.

Aluatul obtinut se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar apoi totul va merge la cuptorul preincalzit la temperatura de 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute.

Testeaza daca aluatul este gata folosind o scobitoare. Inteapa aluatul si daca aceasta iese curata, inseamna ca aluatul este gata. In caz contrar, mai lasa tava la copt timp de cateva minute.

Lasa tava la racit, iar dupa aceea aluatul se va taia in jumatate. Va trebui sa masori si sa tai fix la jumatate, pentru a nu avea pierderi.

Kinder felie de lapte
Kinder felie de lapte

Intre timp, te vei ocupa si de crema de lapte. O sa ai nevoie de o cratita, in care pui laptele si pe care o pui la foc mediu. Dupa aceea, adauga laptele condensat indulcit, esenta de vanilie si amidonul de porumb. Optional, poti folosi pasta de vanilie in loc de esenta.

Amesteca foarte bine pana la omogenizare, iar apoi continua sa amesteci pana ce crema se va fi ingrosat. Gelatina se va pune la inmuiat, iar dupa aceea se va adauga peste crema fierbinte.

Amesteca din nou pana ce incorporezi gelatina in crema de lapte. Acopera apoi cratita cu o folie alimentara si lasa crema la racit, va fi nevoie sa ajunga la temperatura camerei pentru a o putea folosi.

Citeste si: Cum sa prepari pandispan cu afine si iaurt. Reteta si ingrediente

Dupa aceea, bate frisca pana ce se va intari. Urmatorul pas va fi sa pui mierea peste crema si sa o amesteci pana ce o incorporezi.

Treptat, adauga si frisca in crema, amestecand constant pana ce incorporezi si acest ingredient.

Acum ca totul este gata, prajitura trebuie montata. O sa ai nevoie de o tava mai incapatoare. Pune prima jumatate de blat, dupa care adauga crema si niveleaza totul. Adauga si cealalta jumatate de blat peste crema.

Prajitura va merge apoi la frigider, unde va trebui sa stea minimum 5-6 ore. Ideal este sa o lasi sa stea peste noapte, pentru ca acea crema de lapte sa se intareasca mai bine.