Reteta paste milaneze. Afla cum sa prepari acest fel de mancare italienesc, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine adevaratul gust. Iata ce trebuie sa stii cand le pregatesti!
- 400 g spaghetti
- 500 g rosii
- 200 g ansoa (proaspete sau la conserva in ulei)
- 100 g pesmet sau fulgi din pesmet (panko)
- 150 g rosii cherry
- 40 g pasta de tomate
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- ½ lingurita oregano uscat
- 2 lingurite fenicul macinat (optional)
- sare
- un praf de zahar
- piper negru proaspat macinat
- ulei de masline
Paste milaneze. Cum sa le faci si care este reteta
Daca si tu vrei sa prepari paste milaneze, atunci o sa te surprindem inainte sa iti spunem reteta. Acest preparat vine de fapt din Sicilia si nu are nicio legatura cu Milano. Este o alternativa la celebrele paste cu sardine.
Mai mult, nu putem vorbi doar despre o reteta de astfel de paste pentru ca poate sa difere in functie de zona in care sunt facute. Astfel, se folosesc ingrediente din zonele respective si practic nu exista doar o singura reteta.
Primul pas cu care vei incepe sa prepari acest fel de mancare va fi sa cureti ceapa si cateii de usturoi, apoi sa le toci.
Pune-le de-o parte si apoi ocupa-te de rosii. Acestea trebuie curatate si taiate cat mai mic. La fel trebuie sa procedezi si cu rosiile cherry, care trebuie spalate foarte bine si taiate pe jumatate sau in patru.
Dupa ce ai terminat cu pregatirea ingredientelor, va trebui sa te ocupi de sos. O sa ai nevoie de putin ulei de masline pe care il pui intr-o tigaie, iar cand acesta s-a incins adauga ceapa tocata si caleste-o timp de 5 minute.
Amesteca ocazional si dupa aproximativ 5 minute adauga usturoiul. Peste aproximativ 30 de secunde adauga pasta de tomate si amesteca pana ce incepe sa se inchida la culoare, timp de aproximativ de 2 minute.
Urmatorul pas va fi sa adaugi rosiile, cele 200 g de ansoa, oregano, fenicul, sare si piper negru proaspat macinat. Amesteca foarte bine ingredientele si lasa focul mediu. Sosul se lasa la foc mediu timp de 15 minute, amestecand ocazional.
Citeste si: Paste cu vinete. Cum sa prepari Pasta alla Norma
Intre timp, pune apa pentru paste la fiert si adauga un praf de sare. Pastele se gatesc in functie de recomandarile de pe cutie, asa ca mare atentie sa nu le fierbi prea mult!
Pesmetul trebuie tras la tigaie cu putin ulei de masline, pana ce va incepe sa se rumeneasca. Optional, poti adauga si putin usturoi tocat sau taiat in felii subtiri. Totul o sa dureze in jur de 2 minute, iar apoi pune-l intr-un castron separat.
Cand pastele au fiert, acestea se strecoara si se pun in sos sau in farfurie. Le poti amesteca impreuna cu sosul sau poti pune sosul peste ele atunci cand le servesti. Pe deasupra se presara pesmetul pe care l-ai tras la tigaie mai devreme.