Millefeuille sau Tort Napoleon. Cum sa prepari acest desert si care este reteta
Millefeuille sau Tort Napoleon. Cum sa prepari acest desert si care este reteta

Reteta Millefeuille sau Tort Napoleon. Cum sa prepari acest desert


Reteta Millefeuille sau Tort Napoleon. Afla cum sa prepari acest desert si care este reteta originala. Lista cu ingrediente si pasii pe care sa ii urmezi atunci cand vrei sa pregatesti acasa la tine.

Millefeuille sau Tort Napoleon. Cum sa prepari acest desert si care este reteta – Cuprins:
Millefeuille sau Tort Napoleon. Cum sa prepari acest desert si care este reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 7
Ingrediente
Ingrediente crema de vanilie Millefeuille
  • 1 pachet aluat de foietaj congelat
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri esenta de vanilie
  • 6 galbenusuri de ou
  • 140 g zahar
  • 40 g amidon de porumb
  • 1 lingura unt nesarat (15 g)
Ingrediente glazura
  • 80 g zahar pudra
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 60 g lapte
  • 20 g pudra de cacao
Ingrediente frisca
  • 120 ml smantana pentru frisca
  • 3 linguri zahar pudra

Reteta Millefeuille sau Tort Napoleon. Cum sa pregatesti acest desert

Reteta Millefeuille
Reteta Millefeuille

Primul lucru cu care vei incepe aceasta reteta de Millefeuille va si sa pui laptele si esenta de vanilie intr-o cratita, pe care o pui la foc mediu. In loc de esenta de vanilie poti adauga o jumatate de pastaie de vanilie taiata pe lung. Curata pastaia cu o lingurita si adauga doar continutul in lapte.

Amesteca foarte bine si atunci cand totul incepe sa fiarba ia cratita de pe foc si lasa la racit.

Intr-un castron separat amesteca zaharul impreuna cu amidonul de porumb, iar dupa aceea adauga galbenusirile de ou. Folosind un tel, amesteca pana ce obtii o compozitie fina, de culoare galben deschis.

Adauga un sfert din laptele cald peste compozitia de mai sus, amestecand continuu, pentru a ridica temperatura acesteia. Dupa aceea, adauga si restul de lapte, iar apoi amesteca pana la omogenizare.

Toata compozitia va merge din nou intr-o cratita si pe urma la foc mediu. Pentru a te asigura ca nu exista cocoloase sau seminte de vanilie in cazul in care ai folosit o pastaie, te sfatuim sa strecori compozitia atunci cand o pui in cratita.

Folosind un tel, amesteca compozitia pana ce incepe sa devina mai groasa. Totul va dura cateva minute. Apoi, ia cratita de pe foc, adauga untul nesarat si amesteca in continuare pana ce untul se va fi dizolvat.

Compozitia pentru crema se va pune intr-un castron, iar apoi se va acoperi cu o folie alimentara. Cand a ajuns la temperatura camerei se va pune in frigider.

Intre timp, scoate aluatul si lasa-l sa ajunga la temperatura camerei timp de 45 de minute. Aluatul se va intinde un pic folosind un sucitor.

Tort Napoleon
Tort Napoleon

Folosind o rigla, masoara aluatul pentru ca va trebui taiat in 21 de bucati, mai exact 3 randuri pe lung si 7 coloane pe lat.  Ideal este ca fiecare bucata sau dreptunghi taiat sa aiba 10 cm lungime si 5 cm latime.

Aluatul va merge pe o tava tapetata cu hartie de copt si apoi la cuptorul preincalzit la temperatura de 200 grade Celsius pentru aproximativ 12 minute sau pana incepe sa se rumeaneasca. Dupa ce ai copt aluatul, acesta se lasa la racit.

Pasul urmator poate fi optional, insa crema de vanilie va fi mai lejera daca o amesteci cu frisca. Asadar, amesteca samantana pentru frisca impreuna cu zaharul folosind un mixer, iar apoi totul se va amesteca impreuna cu crema de vanilie cu ajutorul unei spatule. 

Atunci cand este gata, crema se pune din nou la frigider pentru ca te vei ocupa de glazura. Aceasta se prepara folosind zaharul pudra, esenta de vanilie si laptele. Amesteca pana cand compozitia devine omogena.

Citeste si: Cum sa prepari chocoflan (Prajitura Imposibila). Reteta si ingrediente

1/3 din compozitia pentru glazura se va amesteca impreuna cu pudra de cacao si cateva linguri de lapte, pana ce obtii consistenta glazurii de mai devreme.

Dupa aceea, glazura alba se va pune pe 7 din bucatile de foietaj, iar peste aceasta se vor pune cateva linii de glazura cu cacao. Urmatorul pas va fi sa faci acel design, folosind o scobitoare pe cu care tragi niste linii imaginare de pe lungime.

Pasul urmator va fi sa pui crema pe 7 din bucatile de foietaj, apoi sa pui pe deasupra inca 7 bucati de foietaj, dupa care adaugi inca un strat de crema. Dupa asta, adauga si cele 7 bucati de foietaj glazurate. Desertul este gata, insa ai grija sa il mananci in 2 zile, deoarece foietajul va absorbi apoi umiditatea din crema si nu va mai fi crocant.