Reteta inghetata de casa. Afla cum sa o prepari, dar mai ales care sunt ingredientele pe care trebuie sa le folosesti pentru a obtine o inghetata cremoasa. Ce trebuie sa stii si ce pasi sa urmezi.
- 250 ml frisca naturala
- 350 ml lapte (3.5% grasime)
- 250 g zahar
- 3 galbenusuri de ou
- 1 lingura extract de vanilie sau o jumatate de pastaie de vanilie taiata pe lung
- un praf de sare
- capsuni (optional)
Reteta inghetata de casa. Cum sa o prepari si de ce ingrediente ai nevoie
In cazul in care te gandeai ca este greu sa prepari reteta de inghetata de casa, afla ca nu iti trebuie cine stie ce experienta in bucatarie. Iata ce pasi trebuie sa urmezi cand prepari inghetata de vanilie.
Primul pas va fi sa pui la fiert laptele, impreuna cu pastaia de vanilie taiata in lung pe jumatate. Semintele se pun in lapte si se adauga si pastaia, insa nu uita ca trebuie sa o scoti dupa ce laptele a fiert. Lasa cratita cu lapte la foc mic, pentru ca intre timp va trebui sa te ocupi de galbenusurile de ou.
Asadar, cele 3 galbenusuri de ou se bat impreuna cu zaharul si un praf de sare pana ce vei obtine o spuma. Dupa asta, adauga laptele fiert si continua sa amesteci folosind un mixer, pana ce obtii o crema. Desigur, nu uita sa scoti coaja de la pastaia de vanilie.
Crema pe care ai obtinut-o se va fierbe un pic pana ce incepe sa se ingroase. O sa fie nevoie sa pui recipientul in care ai pregatit-o deasupra unei cratite care fierbe cu apa, pentru ca o sa o pregatesti la baine marie sau baie de apa.
Este absolut necesar sa urmezi aceasta metoda pentru a te asigura ca gatesti galbenusurile de ou. Totusi, nu trebuie sa lasi crema foarte mult la gatit pentru.ouale incep sa se coaguleze. Doar cat sa se ingroase un pic si sa ajunga la o temperatura de 72 grade Celsius.
Acum ca reteta de inghetata de casa este aproape gata, crema se va lasa la racit. Dupa asta, se muta in frigider timp de 1-2 ore.
Citeste si: Cum sa faci socata. Cea mai buna reteta!
Urmatorul pas va fi sa o mai bati inca o data cu mixerul. Acelasi lucru trebuie sa il faci si cu frisca naturala, iar apoi sa o amesteci cu crema pe care ai obtinut-o mai devreme, pana la omogenizare.
Abia acum poti pune inghetata la congelator, pentru a putea fi pregatita de servire. Las-o acolo pana a doua zi, iar apoi o poti savura. Nu uita sa adaugi si cateva felii de capsuni inainte de a o manca!