Sarbatorile de iarna se apropie cu pasi repezi, asa ca pe langa cele 10 idei pentru a decora bradul de Craciun, avem si o reteta de biscuiti. Afla cum sa faci biscuit pentru Craciun, ornati ca la carte pentru sarbatorile de iarna. Biscuitii se fac foarte simplu, iar daca ai copii ei te pot ajuta la decorarea acestora.
- 275 gr faina
- 100 gr unt
- 100 gr zahar
- 1 buc. ou
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 200 gr zahar pudra
- 4 lingurite apa rece
- 3 picaturi colorant alimentar (optional)
- bilute colorate pentru ornat (optional)
Cum sa prepari biscuiti pentru Craciun
Primul pas in prepararea acestor biscuiti deliciosi este sa mixati untul cu zaharul, pana ce obtineti o crema. Acum, este momentul sa bateti oul cu esenta de vanilie si sa adaugati totul peste crema de unt. Mai departe, amestecati pana ce toata compozitia se omogenizeaza.
Dupa ce ati obtinut aluatul, este momentul sa il intindeti. Aveti grija ca grosimea acestuia sa fie cam de 1 cm. Pentru a taia biscuitii puteti alege forme speciale, sa folositi un pahar sau pur si simplu sa va folositi de un cutit pentru a obtine forma dorita.
Intre timp, se incinge si cuptorul la 190 de grade Celsius. Tapetati o tava cu hartie de copt, iar pe ea puneti biscuitii. Acestia trebuie sa stea intre 8 si 10 minute in cuptor, dar cel mai bine ii urmariti pana ce capata o culoare aramie. Dupa ce ati scos biscuitii din cuptor, lasati-i sa se raceasca, pentru ca veti trece la pasul urmator.
Cum sa faci glazura pentru biscuitii de Craciun
Este momentul sa ne ocupam si de glazura necesara pentru a decora biscuitii de Craciun. Pentru a face glazura, puneti zaharul pudra intr-un castron si adaugati peste el apa rece.
Amestecati usor pana ce veti obtine o crema moale, asemanatoare cu consistenta iaurtului. Daca vreti, adaugati si colorant alimentar, insa daca nu doriti nu este absolut nicio problema.
Citeste si: Cum sa faci cel mai sanatos dulce posibil: tort de morcovi
Dupa ce biscuitii s-au racit, puneti glazura intr-o punga pe care o taiati la un colt. Taietura trebuie sa fie mica, pentru a obtine un orificiu foarte mic. Aceasta va fi instrumentul pentru decorarea biscuitilor de Craciun.
Va puteti folosi si de o scobitoare pentru a intinde acea glazura (icing) pe toata suprafata biscuitilor. De asemenea, puteti decora biscuitii in orice mod doriti, vor fi la fel de gustosi, iar toata familia se va bucura de ei!