Parjoale moldovenesti. Cum sa le prepari si care este reteta
Parjoale moldovenesti. Cum sa le prepari si care este reteta

Parjoale moldovenesti. Cum sa le prepari si care este reteta


Parjoale moldovenesti. Afla care este reteta traditionala de parjoale, de ce ingrediente ai nevoie, dar si cum sa le prepari. Care sunt pasii si ce trebuie sa stii!

Parjoale moldovenesti. Cum sa le prepari si care este reteta – Cuprins:
Parjoale moldovenesti. Cum sa le prepari si care este reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Moldoveneasca
Portii: 3-4 portii
Ingrediente
Ingrediente parjoale moldovenesti
  • 500 g carne tocata (porc, vita)
  • 2 cartofi
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura marar
  • 2 felii de paine
  • 100 ml lapte
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Cum sa pregatesti parjoale moldovenesti. Reteta si ingrediente

Parjoale moldovenesti
Parjoale moldovenesti

Pentru a pregati reteta de parjoale moldovenesti, primul pas va fi sa fierbi cartofii. Acestia se vor fierbe pana ce ii poti intepa usor cu un cutit sau o furculita. Dupa aceea, scoate-i in apa rece sau in apa cu gheata pentru a ii decoji usor.

Dupa ce ai decojit cartofii, acestia se vor da prin razatoare. Se pot folosi si cartofi cruzi dati prin razatoare, insa preferam aceasta metoda deoarece legumele crude contin mai multa apa.

Urmatorul pas va fi sa toci marunt ceapa si morcovul, iar apoi sa le tragi putin la tigaie. Caleste legumele folosind putin ulei, pana ce ceapa devine translucida.

Separat, pune feliile de paine in lapte si lasa-le acolo pana ce se umfla. Intre timp, taie marunt verdeata, adica legaturile de patrunjel si marar. Te sfatuim sa nu pui si coditele, pentru nu vor avea un gust atat de bun in compozitia de parjoale. In plus, nu este foarte placut sa gasesti o codita in compozitia de parjoale moldovenesti.

Acum, este momentul sa amestecam toate ingredientele necesare pentru a pregati acest preparat traditional. Asadar, o sa ai nevoie de un castron mai incapator. Usturoiul se va pune zdrobit, nu tocat marunt.

Parjoale la prajit
Parjoale la prajit

Pune toate ingredientele in castron, inclusiv feliile de paine care au stat in lapte, dar inainte de asta stoarce-o foarte bine. Este indicat sa indepartezi cojile si sa folosesti doar miezul. Adauga si ouale, iar apoi amesteca toate ingredientele, pana ce compozitia devine omogena.

Sare si piper adaugi dupa gust, asa ca va trebui sa acorzi mare atentie si la acest aspect. Pentru a testa, poti praji un pic din acea compozitie, pentru a te asigura ca este asezonata cum trebuie.

Citeste si: Cum sa faci chiftele turcesti (kofta). Reteta si modul de preparare

Dupa ce ai amestecat foarte bine compozitia de parjoale moldovenesti, acopera castronul cu o folie alimentara si lasa-l sa stea la frigider timp de o ora.

Ultimul pas, va fi sa prajesti parjoalele. Iti recomandam sa folosesti mai putin ulei, nu cum faci de obicei chiftelele in baie de ulei.

Parjoalele se prajesc in ulei incins timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Dupa ce le-ai scos de la prajit, pune-le pe niste prosoape de bucatarie pentru a indeparta excesul de ulei. Reteta de parjoale moldovenesti este gata!