Musaca greceasca. Cum sa o prepari dupa reteta originala
Musaca greceasca. Cum sa o prepari dupa reteta originala

Musaca greceasca. Cum sa o prepari dupa reteta originala


Musaca greceasca. Afla cum sa prepari acest fel de mancare absolut delicios, care este reteta originala, dar si de ce ingrediente ai nevoie. Iata ce trebuie sa stii si care sunt pasii pe care sa ii urmezi!

Musaca greceasca. Cum sa o prepari dupa reteta originala – Cuprins:
Musaca greceasca. Cum sa o prepari dupa reteta originala
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Greceasca
Portii: 10-12
Ingrediente
Ingrediente musaca greceasca
  • 1 kg carne tocata de vita sau mix de vita cu porc
  • 1 kg cartofi
  • 1 kg vinete
  • 1 kg rosii sau 900 ml suc de rosii
  • 300 g ardei gras sau ardei kapia
  • 500 g ceapa (alba sau rosie)
  • 6 catei de usturoi
  • 200 ml ulei de masline
  • 300 ml apa fierbinte
  • cimbru
  • scortisoara
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • parmezan ras (optional)
Ingrediente sos alb
  • 70 g unt
  • 7- g faina
  • 1 litru lapte
  • 100 g parmezan ras
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Reteta musaca greceasca. Cum sa o faci si care sunt pasii

Reteta musaca greceasca
Reteta musaca greceasca

Daca si tu vrei sa te bucuri de gustul acestui preparat grecesc, atunci ai ajuns unde trebuie. O sa iti explicam pas cu pas ce trebuie sa faci pentru a prepara musaca greceasca.

In primul rand, vei incepe cu legumele. Va trebui sa tai cotoarele ardeilor si sa ii cureti de seminte, sa speli rosiile, sa cureti ceapa, dar si sa toci marunt cateii de usturoi.

Mai departe, se curata de coaja si cartofii, iar apoi se spala foarte bine si se taie felii. La fel procedezi si cu vinetele, iar feliile nu trebuie sa aiba o grosime mai mare de 1 cm. Feliile de cartofi pot si un pic mai subtiri.

In cazul in care preferi sa nu folosesti carne tocata, atunci va trebui sa te ocupi sa o toci. Dupa aceea, va trebui sa toci ceapa si ardeii. Toate ingredientele se pun in castroane separate.

Pentru rosii, vei avea nevoie de acea sita speciala pentru a obtine un suc gros, care nu contine seminte sau coji. Alternativ, poti folosi 900 ml suc de rosii.

Dupa ce ai procesat toate ingredientele, va trebui sa gatesti carnea. Vei avea nevoie de o tigaie incapatoare, in care vei pune doua linguri cu ulei de masline, dupa care adaugi carnea.

Musaca greceasca
Musaca greceasca

Carnea se caleste la foc mare, iar cand incepe sa se rumeneasca usor se adauga ceapa si usturoiul. Mai departe, adauga sare, piper negru proaspat macinat, cimbru si un praf de scortisoara.

Amesteca foarte bine toate ingredientele pana ce totul este condimentat cu trebuie. Dupa aproximativ 5 minute, se adauga sucul de rosii si 300 ml de apa fierbinte, pentru a te asigura ca o sa fiarba carnea cum trebuie.

Dupa ce adaugi apa trebuie sa reduci si focul, iar apoi sa lasi totul la fiert timp de 30 de minute. Bineinteles, trebuie sa amesteci ocazional, pentru a nu se lipi.

Urmatorul pas va fi sa prepari si sosul bechamel pentru aceasta musaca greceasca. Laptele se incalzeste, iar apoi se adauga faina, insa mare atentie sa o adaugi treptat si sa amesteci foarte bine pentru a evita formarea cocoloaselor.

Adauga apoi untul si parmezanul, sarea si piperul proaspat macinat dupa gust. Amesteca din nou foarte bine, pana la omogenizare.

Un sfert din acest sos se pune peste carne, iar apoi se amesteca foarte bine. Restul sosului se va acoperi, pentru ca il vom folosi mai tarziu.

Tava cu musaca
Tava cu musaca

Pasul final, va fi sa asamblezi aceasta musaca greceasca. Intre timp, preincalzeste cuptorul la 200 grade Celsius, pentru ca o sa bagi totul la gatit.

O sa ai nevoie de o tava sau un vas termorezistent, iar apoi vei incepe asamblarea. Unge fundul vasului sau a tavii cu putin ulei, iar apoi adauga feliile de cartofi si stropeste-le cu putin ulei de masline. Pune totul la cuptor timp de 30 de minute, pentru a ii rumeni.

Citeste si: Cum sa faci salata greceasca dupa reteta traditionala

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, vei adauga feliile de vinete pe care le stropesti cu putin ulei de masline, care se dau la copt pentru 20-25 de minute.

Urmatorul pas va fi sa scoti tava sau vasul termorezistent si sa adaugi carnea. Pe deasupra, pune sosul bechamel pe care l-ai pregatit mai devreme si pe urma adauga parmezanul ras.

Tava se mai tine la cuptor timp de 20-25 de minute, insa mare atentie sa nu se arda crusta. Eventual, poti sa reduci temperatura la 180 grade Celsius. Apoi, reteta este gata!