Mozzarella pane. Cum sa o prepari si care este reteta
Mozzarella pane. Cum sa o prepari si care este reteta

Mozzarella pane. Cum sa o prepari si care este reteta


Mozzarella pane. Cum sa prepari aceasta gustare extrem de simpla si care este cea mai buna reteta. De ce ingrediente ai nevoie, ce trebuie sa stii si care sunt pasii pe care sa ii respecti.

Mozzarella pane. Cum sa o prepari si care este reteta – Cuprins:
Mozzarella pane. Cum sa o prepari si care este reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente mozzarella pane
  • 500 g mozzarella (optional se poate folosi si cascaval)
  • 2 oua
  • 1 lingurita ierburi aromatice
  • 200 g pesmet
  • 100 g faina
  • sare
  • piper
  • 500 ml ulei pentru prajit

Cum sa faci mozzarella pane. Reteta si ingrediente

Mozzarella pane
Mozzarella pane

Pentru a prepara aceasta reteta de mozzarella pane, o sa ai nevoie de cateva castroane, pentru ca va trebui sa pui separat pesmetul, ouale si faina. Bineinteles, o sa ai nevoie de acestea si pentru a lucra mai organizat.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa pui faina, sarea si piperul (dupa gust) intr-un castron, iar apoi sa amesteci foarte bine folosind o lingurita, pana la omogenizare.

Dupa aceea, cele doua oua se pun intr-un alt castron si se bat foarte bine. Urmeaza si pesmetul, care se pune intr-un castron separat impreuna cu ierburile aromatice, iar apoi se amesteca foarte bine folosind o furculita.

Urmatorul pas va fi sa tai bucatile de mozzarella cum doresti, insa asigura-te ca nu sunt foarte groase, iti recomandam sa aiba o grosime de aproximativ 1-2 cm sau un deget.

Mozzarella sticks
Mozzarella sticks

Acum ca ai pregatit toate ingredientele necesare pentru a face mozzarella pane la tine acasa, este momentul sa te pui pe treaba.

Pune uleiul intr-o tigaie, iar apoi pune-o la foc mediu. Bucatile de mozzarella se dau prin faina, apoi prin ou si la final se acopera foarte bine cu pesmetul amestecat cu ierburile aromatice.

Secretul ca acest preparat sa iasa crocant este sa aiba i crusta dubla. In acest fel, te asiguri si ca mozzarella nu o sa se topeasca si o sa curga in tigaia cu ulei incins. Pentru a face asta, mai trebuie sa dai bucatile de mozzarella inca o data prin oua si pesmet.

Citeste si: Cum sa prepari chiftele de pui. Cea mai buna reteta

Un alt secret al bucatarilor atunci cand fac mozzarella pane este sa puna mozzarella sau cascavalul in congelator, inainte de a fi prajit. Asadar, poti pune bucatile de mozzarella in congelator timp de o ora si abia apoi sa le prajesti. Poti proceda cum doresti.

Urmatorul pas va fi sa pui uleiul intr-o tigaie, iar apoi sa o pui la foc mediu spre mare. Cand uleiul este gata incins, pune bucatile de mozzarella, care se vor praji in jur de 4-5 minute pe fiecare parte, pana devin aurii. Reteta de mozzarella panne este gata numaidecat!