Inele de calamar pane. Afla cum sa le pregatest, care este reteta, ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca acestia sa iasa crocanti, dar si cu ce sos ii poti servi. Ce trebuie sa stii atunci cand pregatesti calamar.
- Ingrediente
- 500 g inele de calamar proaspat sau congelat
- 150 g faina
- 250 ml bere
- 1 ou
- sare
- piper
- 1 litru de ulei pentru prajit
Reteta inele de calamar pane. Cum sa le faci acasa la tine
Daca vrei sa prepari inele de calamar pane si sa iti iasa crocante, atunci trebuie neaparat sa faci aceasta reteta. Nu este deloc grea si mai mult, te vom invata sa faci si doua sosuri cu care poti sa mananci acest preparat.
In cazul in care alegi inele de calamar congelat, acestea se vor decongela, iar apoi se vor spala foarte bine si se vor scurge de apa folosind o strecuratoare. Dupa aceea, lasa calamarul pe niste prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de apa.
Intre timp, vom pregati aluatul necesar pentru a praji inelele de calamar. Asadar, o sa ai nevoie de un castron mai mare in care pui cei 250 ml de bere, apoi adaugi 150 g de faina, un praf de sare, dar si piper proaspat macinat.
Amesteca foarte bine pana ce compozitia se omogenizeaza. Separat, o sa ai nevoie de o lingurita de sare si putina faina (poti adauga si ierburi aromatice daca vrei), pe care o amesteci. Secretul este sa tavalesti inelele de calamar mai intai prin faina cu sare si abia apoi sa le bagi prin acel aluat.
Cum sa faci inele de calamar pane. Acum, pune uleiul intr-o tigaie adanca si totul la foc mediu. Cand uleiul s-a incins, este momentul sa treci inelele de clamar prin faina cu sare, apoi prin aluat si pe urma sa le pui la prajit timp de cateva minute pe ambele parti sau pana ce devin aurii.
Dupa ce s-au gatit, inelele de calamar pane se scot pe un prosop de hartie pentru a putea absorbi excesul de ulei. Acum ca reteta este gata, o sa iti spunem si cu ce sosuri o poti servi. Doar asa poti servi in mod corect, inele de calamar pane.
In primul rand, poti face un sos de iaurt cu usturoi. Pentru a il prepara, ai nevoie de 200 g iaurt grecesc (10% grasime), 2 catei de usturoi, 2 linguri ulei de masline, sare si piper.
Cateii de usturoi se zdrobesc si se amesteca impreuna cu uleiul de masline pana ce obtii o pasta, iar dupa aceea adaugi si iaurtul. Amesteca totul foarte bine, iar la final adauga sare si piper dupa gust.
Citeste si: Cum sa prajesti peste fara sa faci miros in casa. Sfaturi utile
Totodata, mai poti pregati si un sos aioli, unul des folosit in bucatariile de pe coastele mediteraneene, in bucatariile din Franta, Italia sau Spania.
Pentru a prepara sosul aioli ai nevoie de 2 linguri cu ulei de masline, 1 catel de usturoi, 3 linguri de maioneza, suc de lamaie, 1 ardei iute proaspat sau uscat, sare si piper negru proaspat macinat.
Prima data se va amesteca uleiul de masline cu catelul de usturoi zdrobit, iar apoi adaugi sare si piper dupa gust. Amesteca totul pana ce obtii o pasta, iar apoi adauga sucul de la o lamaie, maioneza si ardeiul iute tocat marunt. Sosul este gata numai decat si poate fi servit cu reteta de inele de calamar pane.