Cum sa prepari plescavita sarbeasca. Reteta si ingrediente
Cum sa prepari plescavita sarbeasca. Reteta si ingrediente

Cum sa prepari plescavita sarbeasca. Reteta si ingrediente


Reteta plescavita sarbeasca. Afla cum sa faci acest preparat sarbesc la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmezi. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa prepari plescavita sarbeasca. Reteta si ingrediente – Cuprins:
Cum sa prepari plescavita sarbeasca. Reteta si ingrediente
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Sarbeasca
Portii: 4
Ingrediente
Ingrediente plescavita sarbeasca
  • 800 g carne de vita tocata sau carne de vita amestecata cu 20% carne de porc
  • 150 ml apa minerala
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • nucsoara
  • chimen
  • cardamom
  • coriandru
  • 1 lingura ulei
  • 4 chifle sau lipii (optional)
  • varza pentru salata (optional)
  • 2 rosii (optional)

Reteta plescavita sarbeasca. Cum sa o prepari

Plescavita sarbeasca
Plescavita sarbeasca

Primul lucru cu care vei incepe reteta de plescavita sarbeasca va fi sa toci ceapa marunt. Dupa asta, pune o lingura de ulei intr-o tigaie si caleste ceapa pana devine translucida.

Ia tigaia de pe foc si lasa ceapa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, pune-o intr-un castron mai incapator, apoi adauga cateii de usturoi tocati marunt si cate putin din toate condimentele si anume nucsoara, sare, piper negru proaspat macinat, cardamom, coriandru si chimen.

Urmatorul pas va fi sa adaugi carnea, iar apoi sa amesteci foarte bine. Adauga si apa minerala si dupa aia amesteca totul pana ce compozitia se omogenizeaza si devine ferma.

Carnea trebuie sa devina elastica, exact ca un aluat. Dupa ce ai obtinut aceasta textura, carnea se va pune la frigider timp de 2-3 ore.

Dupa ce timpul a trecut, se scoate carnea de la frigider si apoi se fac 4 bile, pe care le vei aplatiza. Ideal ar fi ca grosimea carnii sa aiba undeva la un centimetru grosime.

Reteta plescavita
Reteta plescavita

Plescavita sarbeasca se poate gati pe gratar sau pe o plita incinsa ori pe o tigaie cu invelis de teflon, pentru a nu se lipi. Bineinteles, poti unge tigaia cu putin ulei pentru a te asigura ca nu se va lipi.

Dupa ce carnea s-a gatit, este timpul sa montezi acest “hamburger”. Ideal ar fi sa ai si putina pasta de ardei copti cu vinete (ajvar), pentru ca merge foarte bine cu reteta acestui preparat sarbesc. Optional, pot folosi putina maioneza, insa in functie de ce preferi.

Citeste si: Reteta hamburger vita. Cum sa o prepari si care sunt ingredientele

Pe langa asta, o sa mai ai nevoie de putin mustar, insa acest ingredient este optional. Totodata, mai poti pune si putina salata de varza, cateva rosii si cateva inele de ceapa proaspat taiata.

Mai mult, poti servi langa aceasta plescavita sarbeasca o portie de cartofi prajiti si cativa castraveti murati. Reteta este gata, asa ca iti dorim pofta buna si stim ca sigur o sa o mai incerci si altadata pentru ca este absolut delicioasa!