Cum sa prepari chiftele din morcovi si ce reteta sa folosesti
Cum sa prepari chiftele din morcovi si ce reteta sa folosesti

Cum sa prepari chiftele din morcovi si ce reteta sa folosesti


Cum sa faci chiftele din morcovi, care este reteta, de ce ingrediente ai nevoie, dar mai ales ce pasi trebuie sa urmezi pentru a le prepara ca la carte. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa prepari chiftele din morcovi si ce reteta sa folosesti – Cuprins:
Cum sa prepari chiftele din morcovi si ce reteta sa folosesti
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente chiftele din morcovi
  • 6 morcovi
  • 6 fire ceapa verde
  • 2 oua
  • 170 g faina
  • 1 lingurita coriandru macinat
  • 1 lingurita chimion macinat
  • ½ lingurita sare
  • 1 catel de usturoi
  • 2-3 fire de coriandru proaspat (optional)
  • 2 linguri ulei pentru prajit

Chiftele din morcovi. Cum sa le faci si care este reteta

Chiftele din morcovi
Chiftele din morcovi

Daca si tu vrei sa prepari chiftele din morcovi, atunci ai ajuns unde trebuie pentru ca o sa iti aratam o reteta ce rareori da gres. Este inspirata din bucataria orientala, asa ca o sa ii surprinzi pe cei dragi.

Aceste chiftelute se pot stropi cu putina zeama de lamaie sau se pot servi cu iaurt natural. Desigur, o garnitura de salata este ideala daca vrei sa prepari o masa completa pentru cei dragi.

Chiar daca o sa prepari mai mult, afla ca aceste chiftelute se pot servi si reci, ceea ce inseamna ca le poti face si pentru un picnic in natura.

Primul lucru cu care vei incepe atunci cand vrei sa prepari chiftelele din morcovi va fi sa cureti morcovii foarte bine, iar apoi sa ii dai prin razatoare.

Ceapa verde se spala foarte bine, iar apoi se taie marunt, pentru a o putea incorpora in amestecul final. Catelul de usturoi trebuie tocat foarte marunt sau ras, la alegerea ta.

Citeste si: Chiftele de fasole. Cum sa prepari aceasta reteta de post

Pentru a prepara amestecul necesar, vei avea nevoie de un castron mai mare. In castron, pune morcovul ras, ceapa verde taiata marunt, catelul de usturoi ras sau tocat marunt, chimionul macinat, coriandrul macinat si frunze de coriandru proaspat, daca ai.

Peste toate ingredientele se adauga cele doua oua, iar apoi faina. Totul se amsteca pana la omogenizare, pentru ca urmatorul pas va fi sa pui chiftelele la prajit.

Si daca tot am vorbit de prajit, va trebui sa ai la indemana o tigaie in care sa incingi bine cele doua linguri cu ulei.

Urmatorul pas va fi sa formezi chiftelele dupa bunul plac, mai mici sau mai mari, exact asa cum iti plac. Pune-le in tigaia incinsa si apoi lasa-le sa se prajeasca pe fiecare parte, timp de 2 minute.

La final, scoate chiftelele pe un prosop de hartie, pentru a putea absoarbe excesul de grasime.

Alternativ, chiftelele se pot gati si la cuptor, la temperatura de 180 grade Celsius. Chiftelele se vor pune pe o hartie de copt si vor merge la cuptor timp de 20-30 de minute sau pana ce vor deveni rumene pe ambele parti.