Sirop de papadie. Invata cum sa faci miere de papadie si de ce acest produs natural este benefic pentru organismul tau. Iata care este cea mai buna reteta si la ce folosesc florile de papadie. Ce trebuie sa stii daca si tu vrei sa incerci!
- 100 gr flori de papadie
- 1 kg zahar
- 1 buc. lamaie
Curatarea florilor de papadie
Pentru a prepara acest sirop o sa fie nevoie sa aduni in jur de 100 grame de flori de papadie (Taraxacum officinale), de culoare galbena, pe care trebuie sa le speli foarte bune sub un jet de apa rece.
Dupa aceea, lasa-le la uscat pe un prosop de hartie. Astfel, te asiguri ca acestea se vor usca si ca nu vor avea insecte la interior. Bineinteles, poti sari pasul cu spalatul, mai ales daca o sa culegi florile dintr-un mediu curat, cum ar fi in apropierea unei paduri.
Astfel, te asiguri ca mai salvezi din polenul florilor, care este benefic pentru sistemul imunitar. Pasul urmator este sa colectezi petalele, deoarece baza aceea verde este plina de un lichid alb, putin amar.
Nu o sa vrei acea amareala in mierea de papadie, asa ca te sfatuim sa indepartezi partile verzi. In cazul in care nu vrei sa prepari siropul de papadie imediat, poti pune petalele intr-un recipient care se inchide etans, iar apoi sa il pui la congelator. Astfel, petalele vor fi pastrate in mod corect.
Cum sa prepari sirop (miere) de papadie
Procesul de preparare va dura doua zile, as ca inarmeaza-te cu rabdare daca vrei sa obtii un produs de calitate.
Primul pas in prepararea acestui sirop de papadie este sa pui petalele intr-o oala, peste care adaugi un litru de apa. Pune oala pe foc si las-o sa dea in clocot pentru aproximativ 30 de secunde. Dupa aceea, ia-o de pe foc, acoper-o si las-o sa stea asa peste noapte.
Iti sugeram sa lasi oala sa stea intr-un loc racoros sau sa o pui in frigider. Cea mai buna modalitate de preparare este sa o pui in frigider.
A doua zi, trebuie sa strecori continutul, asa ca iti recomandam sa folosesti o bucata de tifon, cu ajutorul caruia sa presezi si sa scoti cat mai multa apa din petale.
Citeste si: Cum sa folosesti papadia. Beneficii, proprietati, utilizare si contraindicatii
Lichidul pe care l-ai obtinut se pune intr-o oala, peste care se mai adauga un kilogram de zahar alb sau zahar brun. Poti adauga si putina miere, dar neaparat adauga si sucul de la o lamaie, deoarece acesta previne cristalizarea si da un gust acrisor.
Oala se pune la foc mic, iar ocazional trebuie sa amesteci continutul. Dupa aproximativ o ora, siropul ar trebui sa fie gata. Daca vrei sa obtii un sirop de papadie cu o consistenta mai mare, atunci trebuie sa il lasi pe foc mai mult.
Desigur, trebuie sa stii si cum sa pastrezi aceasta miere de papadie! Dupa ce acesta s-a racit un pic, pune-l intr-un borcan sau sticla, iar dupa aceea depoziteaza-l in frigider.