Rosii uscate in ulei de masline. Afla cum sa le pregatesti pentru iarna, de ce ierburi aromatice ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi. Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa te bucuri de gustul acestora in sezonul rece!
- 1 kg de rosii cherry sau prunisoare
- 4-5 catei de usturoi
- 2 lingurite busuioc uscat
- 1 lingurita oregano uscat
- sare
- piper negru proaspat macinat
- 200 ml ulei de masline
Rosii uscate in ulei de masline. Cum sa le pregatesti si care este reteta
Daca si tu vrei sa prepari rosii uscate in ulei de masline pentru iarna, atunci cu siguranta trebuie sa stii care este cea mai buna metoda pentru a le prepara.
Incepem prin a spala rosii foarte bine, dupa care acestea se lasa la scurs. Mai departe, o sa ai nevoie de 1-2 tavi pentru cuptor, asa ca asigura-te ca le ai la indemana.
Urmatorul pas va fi sa tai rosiile felii. Acestea trebuie sa aiba o grosime de 0.5 cm, nu foarte subtiri, dar nici foarte groase. Feliile trebuie sa fie potrivite, insa daca vrei sa tai fiecare rosie in 4 bucati, nu este absolut nicio problema, gustul nu va fi afectat deloc.
Apoi, pune pe fiecare tava o folie de aluminiu si dupa asta incepi a aseza feliile. Dupa ce ai pus feliile de rosii, este momentul sa le condimentezi, asa ca adauga busuioc, oregano, sare si piper negru proaspat macinat.
Daca vrei sa mai adaugi si alte ierburi aromatice, o poti face fara probleme. Spre exemplu, poti alege ierburile de Provence, foarte potrivite pentru acest preparat, dar si cimbru sau rozmarin.
Dupa asta, rosiile trebuie stropite cu putin ulei de masline, iar apoi peste acestea trebuie sa presari si usturoiul zdrobit. Acum ca sunt pregatite, feliile de rosii se vor baga la cuptor.
Temperatura cuptorului trebuie sa fie de 100 grade Celsius, iar feliile de rosii trebuie sa stea aproximativ 5-6 ore. Este recomandat sa folosesti si functia de ventilatie a aerului, daca acel cuptor pe care il folosesti are asa ceva.
Citeste si: Cum sa congelezi castraveti proaspeti pentru a ii folosi la iarna
Rosiile vor fi gata cand incep sa devina uscate, asa ca inarmeaza-te cu rabdare si arunca o privire din cand in cand sa vezi in ce stadiu sunt.
Alternativ, rosiile se pot usca la soare, insa trebuie sa mentionam faptul ca intregul proces o sa dureze aproximativ 3-4 zile. Totodata, rosiile trebuie acoperite cu un tifon pentru a tine la distanta insectele.
La final, rosiile se pun in borcane, iar apoi se acopera cu ulei de masline. Pentru conservare, va fi necesar sa sterilizezi borcanele la cuptor, iar acest proces va dura aproximativ 40 de minute, la o temperatura de 150 grade Celsius.