Cum sa faci pasca fara aluat. Reteta si ingrediente
Cum sa faci pasca fara aluat. Reteta si ingrediente

Cum sa faci pasca fara aluat. Reteta si ingrediente


Cum sa faci pasca fara aluat. Afla care este cea mai buna reteta pe care o poti incerca de Sarbatorile de Paste. De ce ingrediente ai nevoie, dar si care sunt pasii pe care sa ii urmezi atunci cand vrei sa faci acest preparat traditional. Ce trebuie sa stii si tu!

Cum sa faci pasca fara aluat. Reteta si ingrediente – Cuprins:
Cum sa faci pasca fara aluat. Reteta si ingrediente
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 1 pasca
Ingrediente
Ingrediente pasca fara aluat
  • 700 g branza dulce de vaci
  • 400 g smantana
  • 6 oua
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 200 g zahar
  • 150 g stafide
  • 4 linguri de faina
  • 4 linguri de gris
  • Un praf de sare
  • Coaja de lamaie (optional)
  • Esenta de vanilie sau miezul de la o pastaie de vanilie

Pasca fara aluat. Cum sa o prepari, reteta si ingrediente

Pasca fara aluat
Pasca fara aluat

Daca si tu te-ai hotarat sa prepari pasca de aluat pentru sarbatorile de anul acesta, atunci ar trebui sa ca primul pas in aceasta reteta este sa separi ouale si sa bati albusurile in care ai pus un praf de sare, pana ce vei obtine o spuma tare.

Intr-un alt castron, se amesteca branza impreuna cu galbenusurile de la oua, smantana, untul (la temperatura camerei), zaharul, faina, grisul, miezul de pastaie de vanilie sau o lingurita de esenta de vanilie.

Nu uitati sa adaugati si un praf de sare, iar la final dupa ce amestecati foarte bine si compozitia s-a omogenizat, sa adaugati si stafidele.

Urmatorul pas va fi sa adaugi in compozitie si spuma tare pe care ai obtinut-o de la albusuri. Nu o pune pe toata odata, ci adauga treptat amestecand compozitia cu grija.

Citeste si: Reteta cozonac neframantat. Cum sa il faci si ce ingrediente ai nevoie

Acum ca totul este gata, trebuie sa pregatim tava de copt sau forma de copt. Aceasta trebuie tapetata cu un pic de unt sau pesmet ori faina.

Se toarna compozitia pe care am obtinut-o mai devreme in forma de copt, iar apoi se baga la cuptor preincalzit la 160-170 de grade. Pasca fara aluat se lasa la cuptor timp de 45-50 de minute sau atunci cand a devenit aurie la suprafata.

Dupa ce timpul a trecut, pasta se scoate din cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei. Ideal, este sa o lasi pana a doua zi pentru a se intari, pentru ca o poti taia foarte bine doar atunci cand este rece.

Pasca se pastreaza foarte bine la frigider, dar ar mai trebui sa stii ca se poate si congela. Atunci cand te hotarasti sa o scoti din congelator, ar fi bine sa o decongelezi pe timpul noptii, in frigider.