Cum sa faci mici la cuptor. Micii sunt unul din preparatele cele mai cunoscute si iubite de romani. Nu exista sarbatoare de 1 mai sau weekend cu prietenii fara celebrii mititei! Daca nu stai la curte si vrei sa eviti sa-i prajesti sau sa-i faci la gratar, iti aratam cum sa faci micii la cuptor.
Iata o reteta simpla si delicioasa, pe care o poti prepara acasa. Evita fumul sau mirosul si afla cum poti pregati acest preparat la cuptor! Bineinteles, cei mai buni mici sunt cei pregatiti de tine de la zero, asa ca iti vom arata cum sa procedezi.
- 2 kg carne tocata de vita
- 1.50 kg carne tocata de porc (mai grasa)
- 0,50 kg carne tocata de oaie
- 2 buc. capatani usturoi
- 200 gr untura de porc (dupa gust si in functie de cat de grasa este carnea de porc)
- 80 gr sare
- 2 lingurite piper negru proaspat macinat
- 4 linguri cimbru uscat
- 40 boabe ienibahar macinat
- 6 boabe boia de ardei dulce
- 4 linguri bicarbonat alimentar
- ½ l apa rece
Cum sa gatesti mici la cuptor
Primul pas este sa incalzim cuptorul la 250 de grade si sa facem micii de marimea dorita. Nu ii faceti foarte mari, deoarece vor ramane cruzi la interior, gasiti o marime potrivita. Bineinteles, la cuptor se mai pot pune si cartofi. Daca preferati cartofii prajiti, nu este absolut nicio problema.
Micii se lasa in jur de 10-12 minute la cuptor, insa cel mai bine este sa ii verificati pentru ca fiecare cuptor difera asa ca este recomandat sa fiti cu ochii pe ei sa nu se arda.
La sfarsit, puteti sa ii serviti cu paine si mustar, cu muraturi sau mujdei de usturoi. Obligatorie ramane berea rece, care se serveste la sfarsit!
Cum sa prepari carnea de mici in casa
Pentru a prepara carnea de mici, folositi un vas destul de mare, pentru ca va trebui sa amestecati toate ingredientele. Puneti toata carnea intr-un bol, adaugati usturoiul si amestecati ingredientele.
Daca nu va place carnea de oaie, puteti renunta la acest ingredient si adaugati mai multa carne de porc si de vita. Sarea si piperul se adauga dupa gust. La fel se procedeaza cu cimbrul si ienibaharul.
Citeste si: Cum sa reinventezi carnea ramasa de la gratar
Dupa aceea, adaugati boia de ardei si bicarbonat de sodiu. Adaugati si o jumatate de pahar cu apa rece. Untura de porc este optionala, asa ca o adaugati doar daca va place. Amestecati foarte bine ingredientele si lasati vasul in frigider pentru 24 de ore.
A doua zi, dupa ce ati scos vasul cu carnea de mici, amestecati inca o data si mai adaugati apa rece (1/4 pahar) daca este nevoie.