Cum sa faci maioneza vegetala. Reteta pentru zilele de post
Cum sa faci maioneza vegetala. Reteta pentru zilele de post

Cum sa faci maioneza vegetala. Reteta pentru zilele de post


Cum sa faci maioneza vegetala. Care este cea mai buna reteta pentru zilele de post sau daca vrei sa mananci o maioneza mai usoara fata de cea obisnuita. Ce trebuie sa stii cand o pregatesti!

Cum sa faci maioneza vegetala. Reteta pentru zilele de post – Cuprins:
Cum sa faci maioneza vegetala. Reteta pentru zilele de post
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 2-3
Ingrediente
Ingrediente maioneza vegetala
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurite de mustar
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 100 ml lapte de soia sau migdale
  • sare
  • piper alb proaspat macinat

Reteta maioneza vegetala de post. Cum sa o prepari

Reteta maioneza vegetala
Reteta maioneza vegetala

Asadar, daca vrei sa faci o maioneza vegetala pentru zilele de post sau pur si simplu vrei sa inlocuiesti ouale din acest preparat, iti propunem sa incerci si aceasta reteta.

Primul lucru pe care trebuie sa il stii atunci cand faci reteta de maioneza de post este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Asadar, daca tii laptele la frigider, scoate-l cu o ora inainte, pentru ca maioneza ta nu se va lega.

Reteta se prepara folosind un blender sau un mixer, asa ca va trebui sa folosesti una din aceste ustensile. Bineinteles, te sfatuim sa ai si un castron mai mare pentru a evita sa faci murdar in bucatarie sau sa sara picaturi pe tine.

Asadar, pune laptele vegetal impreuna cu zeama de lamaie si uleiul intr-un castron mai inalt, iar apoi folosind blenderul amesteca toate ingredientele usor.

Maioneza pentru salata
Maioneza pentru salata

Reteta este extrem de simpla, asa ca dupa cateva minute maioneza vegetala este aproape gata. Dupa ce compozitia din castron s-a omogenizat, este momentul sa adaugi si mustarul. Noi am folosit mustar Dijon, insa poti folosi orice mustar iti place sau de care ai acasa.

Dupa ce mustarul a fost incorporat in maioneza, o sa vezi ca aceasta seamana foarte bine cu maioneza preparata folosind galbenus de ou. La final, poti adauga sare si piper alb proaspat macinat, dupa gust.

Citeste si: Cum sa faci maioneza de avocado. Suna ciudat, dar este delicioasa!

In cazul in care ti se pare ca maioneza vegetala a iesit prea fluida, poti adauga ulei pentru a o ingrosa. Reteta iese foarte bine folosind lapte de soia, asa ca daca vei opta pentru laptele de migdale, cu siguranta o sa vrei sa mai adaugi putin ulei, pentru ca va iesi mai subtire.

Pentru cei ce vor sa faca aceasta reteta mai speciala, se pot adauga si 2 catei de usturoi. Practic, obtii un sos allioli care mege cu o portie de inele de calamar pane.

Daca ai facut mai multa maioneza, afla ca aceasta poate fi pastrata in frigider, pentru aproximativ 3 zile, nu mai mult. Totusi, pune-o intr-un borcan cu capac, pentru a rezista mai bine.