Cum sa faci clafoutis cu prune. Reteta si ingrediente
Cum sa faci clafoutis cu prune. Reteta si ingrediente

Cum sa faci clafoutis cu prune. Reteta si ingrediente


Clafoutis cu prune. Cum sa prepari aceasta prajitura, care este cea mai buna reteta, ce ingrediente sunt necesare si ce pasi trebuie sa urmezi. Iata ce trebuie sa stii si la ce temperatura se coace aceasta prajitura.

Cum sa faci clafoutis cu prune. Reteta si ingrediente – Cuprins:
Cum sa faci clafoutis cu prune. Reteta si ingrediente
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 8
Ingrediente
Ingrediente clafoutis cu prune
  • 500 g prune bine coapte
  • 240 ml lapte
  • 120 g smantana
  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 60 g faina
  • 30 g unt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • zahar vanilat sau zahar pudra pentru decor

Reteta clafoutis cu prune. Cum sa o prepari

Clafoutis cu prune
Clafoutis cu prune

Reteta de clafoutis cu prune este extrem de simpla, insa tine minte ca o sa ai nevoie de fructe bine coapte, moi la atingere si foarte dulci.

Primul pas cu care vei incepe reteta va fi sa speli foarte bine fructele si apoi sa le las pe un pat de prosoape de hartie pentru ca excesul de apa sa fie absorbit. Dupa asta, taie fructele pe jumatate si scoate samburii.

Intre timp, da drumul la cuptor pentru ca acesta trebuie preincalzit la temperatura de 175 grade Celsius. Folosind untul, unge foarte bine forma in care vei prepara aceasta prajitura.

Intr-un castron mai mare pune laptele, smantana, ouale, zaharul, faina si esenta de vanilie. Amesteca foarte bine folosind un mixer, pana ce compozitia devine omogena.

Dupa ce ai terminat acesti pasi, este momentul sa aranjezi fructele in tava de copt. Poti presara si un pic de zahar pe fundul tavii.

Expertii bucatari ne sfatuiesc sa nu folosim o tava de metal, pentru ca partea de jos a prajiturii se va coace mult mai repede. Ideal ar fi sa folosesti o vas ceramic sau un vas yena.

Prajitura coapta in vas ceramic
Prajitura coapta in vas ceramic

Urmatorul pas va fi sa aranjezi fructele in tava. Pune-le dupa bunul plac, in functie de cum doresti, insa ai grija sa fie un strat cu grosime egala.

Dupa ce ai terminat cu fructele toarna aluatul peste acestea. Nu te speria daca prunele vor pluti la suprafata in aluat, este perfect normal, asa trebuie sa fie.

Tava se va pune in cuptor si prajitura va sta la copt timp de 40-45 de minute, pana ce aceasta incepe sa se rumeneasca pe deasupra.

Tine minte ca prajitura nu poate fi tinuta foarte mult la cuptor, pentru ca vrei ca aceasta sa aiba consistenta unei creme si sa ti se topeasca in gura.

Daca o sa faci testul cu scobitoarea, adica sa infigi o scobitoare sa vezi daca aluatul este gatit, atunci tine minte ca aceasta nu trebuie sa fie perfect curata!

Cu toate ca arata extrem de bine, prajitura nu se poate taia cat timp este fierbinte, asa ca se va lasa sa ajunga la temperatura camerei si apoi se va pune la frigider timp de 3-4 ore.

Abia dupa aceea o poti taia cum trebuie si o sa vezi ca aluatul este foarte bine inchegat. Tot atunci poti presara pe deasupra zahar pudra sau zahar vanilat.