Cum sa prepari ciocolata Dubai chiar la tine acasa. Afla care sunt pasii pe care sa ii urmezi pentru a face celebrul desert ajuns viral pe retelele de socializare, de ce ingrediente ai nevoie, dar si care este cea mai buna reteta pe care sa o folosesti.
- 100 g ciocolata neagra
- 300 g ciocolata cu lapte
- 50 g ciocolata alba
- 150 g aluat de kataif
- 75 g crema de fistic
- 15 g fistic copt maruntit
- 1 lingurita unt de cocos
- un praf de sare
Reteta ciocolata Dubai. Cum sa o prepari la tine acasa
Ciocolata Dubai este un desert care a facut ravagii pe retelele de socializare si pe langa faptul ca este extrem de gustoasa, aceasta arata ca un produs de lux. Desigur, la ce ne-am fi asteptat?
Ce trebuie sa stii este faptul ca vorbim despre o reteta simpla pe care o poate face origine, insa tine minte ca o sa ai nevoie de o forma de silicon pentru ciocolata. In rest, te vei descurca foarte bine cu ustensilele din bucatarie.
Primul pas cu care vei incepe prepararea desertului este sa tai marunt aluatul de kataif, iar apoi sa il tragi la tigaie pana ce incepe sa devina auriu. Nu ai nevoie de ulei si tot ce trebuie sa faci este sa il pui in tigaie la foc mic, pana ce incepe sa se coaca.
Dupa asta, pune aluatul maruntit intr-un castron mai mare. Peste acesta va trebui sa adaugi crema de fistic. Daca aceasta este mai tare, atunci o poti incalzi un pic la cuptorul cu microunde, insa ai grija sa scoti capacul deoarece acesta este metalic!
Crema o sa devina mai moale, iar apoi se poate amesteca foarte usor cu aluatul de kataif. Nu uita sa adaugi si un praf de sare, iar apoi sa amesteci foarte bine pana la omogenizare.
Urmatorul pas va fi sa topesti ciocolata. Adauga ciocolata neagra si ciocolata amaruie intr-o cratita, iar apoi pune-o la foc mic pana ce incepe sa se topeasca. Adauga si untul de cocos, iar apoi amesteca pana ce compozitia devine omogena.
Ciocolata alba va trebui topita separat, pentru ca este de decor si trebuie folosita inainte de a pune celalalt amestec de ciocolata in forma de silicon.
Citeste si: Cum sa faci alfajores. Reteta si ingrediente pentru fursecuri argentiniene
Acum ca toate ingredientele sunt gata, trebuie sa asamblezi acest desert. Incepe prin a presara fisticul maruntit, apoi prin a turna putina ciocolata alba, dupa care las-o sa se raceasca. Peste aceasta pune un strat de ciocolata cu lapte amestecata cu ciocolata neagra.
Lasa totul sa se raceasca, iar apoi adauga crema de fistic amestecata cu aluatul de kataif. La final, toarna restul de ciocolata. Dupa ce s-a racit un pic, desertul va merge la congelator timp de cateva minute. Reteta este gata si este absolut delicioasa!