Cum sa faci chiftele de legume. Afla care este cea mai buna reteta, de ce ingrediente ai nevoie si care sunt pasii pentru a le prepara. Le poti praji sau pregati la cuptor, in functie de cum doresti.
- 500 ml ulei pentru prajit
- 1 kg cartofi
- 120 g ciuperci champignon
- 2 dovlecei
- 2 morcovi
- 2-3 catei de usturoi
- 2 oua
- 1 lingura faina
- 1 legatura de marar
- sare
- piper
- pesmet
Reteta chiftele de legume. Cum sa le faci, prajite sau la cuptor
Pentru a prepara aceste chiftele de legume, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa speli cartofii foarte bine. Apoi, pune-i la fiert cu tot cu coaja, in apa cu putina sare.
Cartofii se lasa la fiert pana ce poti infige usor un cutit in acestia, iar apoi se vor pune in apa rece sau apa cu gheata pentru a ii putea curata de coaja rapid. Socul termic va crapa coaja acestora si te va ajuta sa ii cureti foarte repede. Daca nu stii cum functioneaza acest proces, gasesti aici un mic ghid.
Dupa ce ai decojit cartofii, acestia se dau prin razatoare. Optional, ii poti toca foarte marunt, insa trebuie sa stii ca este mult mai comod si rapid sa ii razi.
Urmatorul pas in a face chiftele de legume este sa speli morcovii si dovleceii, iar apoi sa ii dai prin razatoare. Ciupercile se spala si se toaca marunt, optional le poti da si pe acestea prin razatoare, dupa cum preferi.
Ceapa se va toca foarte fin si la fel trebuie sa procedezi si cu legatura de marar. Asigura-te ca toci mararul foarte marunt, pentru ca acele codite nu sunt chiar cele mai bune atunci cand le simti prin preparatul final.
Toate ingredientele se pun intr-un castron mai incapator, iar peste acestea se pun ouale, usturoiul zdrobit, ceapa, mararul, sarea, faina si piperul negru proaspat macinat.
Asadar, acum amesteca foarte bine compozitia, pana ce totul devine omogen. Reteta de chiftele de legume este aproape gata, asa ca este momentul sa incingi uleiul necesar pentru prajit. Dupa cum spuneam, chiftelele se pot face si la cuptor, unde ai nevoie de o tava si de hartie de copt.
Citeste si: Cum sa faci chiftelute suedeze cu sos. Cea mai buna reteta
Poti da orice forma doresti chiftelelor, asa ca daca nu vrei sa le faci rotunde, poti face unele mai plate. Este alegerea ta, gustul final va fi acelasi. Nu uita sa le dai si prin pesmet!
Chiftelele se lasa la prajit in jur de 4-5 minute, pana ce devin aurii pe fiecare parte. Daca alegi sa le pregatesti la cuptor, acesta se preincalzeste la temperatura de 200 grade Celsius si chiftelele se vor gati timp de 30-35 minute.