Cum sa faci cheesecake japonez. Care este cea mai buna reteta pe care sa o incerci, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi. Iata ce trebuie sa stii atunci cand pregatesti acest cheesecake cu textura de pandispan.
- 5 oua
- ¼ lingurita suc de lamaie
- 100 g zahar
- 220 g crema de branza
- 50 g unt
- 125 ml lapte
- 2 linguri amidon de porumb
- 30 g faina de grau sau faina de orez
- 1 lingurita esenta de vanilie
Cheesecake japonez. Cum sa il prepari si care este reteta
Pentru cei ce nu stiu, acest cheesecake japonez nu este ca desertul clasic pe care il stim, ci are textura unui pandispan pufos si aerat. Nu este greu de preparat, asa ca ar trebui sa incerci sa o pregatesti si tu la tine acasa.
Primul pas cu care vei incepe va fi sa separi galbenusurile de albusuri. Dupa asta, intr-o cratita la foc mic, pune untul, crema de branza si 25 de grame de zahar.
Lasa ingredientele sa se topeasca si amesteca-le folosind un tel pana ce compozitia se omogenizeaza. Dupa asta, ia cratita de pe foc si adauga galbenusurile de ou.
Totul se amesteca folosind un tel, insa fa totul incet si cu grija. Treptat, adauga faina si amidonul de porumb, iar apoi continua sa amesteci pana ce vor disparea toate cocoloasele.
Urmatorul pas va fi sa adaugi in compozitie laptele si, optional, esenta de vanilie. Totul se amesteca pana la omogenizare, iar apoi totul se da deoparte.
Este timpul sa te ocupi si de albusurile de ou, care se bat cu restul de zahar folosind un mixer. Spuma pe care trebuie sa o obtii nu trebuie sa fie foarte tare!
Amesteca apoi spuma de albusuri impreuna cu compozitia de mai devreme folosind o spatula. Totul se face incet si cu grija!
Citeste si: Cum sa faci prajitura absolut geniala cu capsuni si fara coacere
Compozitia va merge intr-o forma rotunda, iar apoi va fi gatita la baie de aburi sau Baine-Marie. Forma rotunda se pune apoi intr-o tava mai mare, in care adaugi apa.
Totul va merge la cuptorul preincalzit la temperatura de 170 grade Celsius timp de 25 de minute. Dupa aceea, cheesecake-ul se va mai gati inca 45 de minute la temperatura de 130 grade Celsius.
Dupa ce au trecut cele 70 de minute, opreste focul si lasa prajitura acolo pentru a se odihni inca 10 minute. Abia dupa aceea, o poti scoate si se va lasa pana va ajunge la temperatura camerei. Apoi, cheesecake-ul se va pune la frigider timp de 6 ore sau peste noapte.