Cum sa faci alfajores. Reteta si ingrediente pentru fursecuri argentiniene
Cum sa faci alfajores. Reteta si ingrediente pentru fursecuri argentiniene

Cum sa faci alfajores. Reteta si ingrediente pentru fursecuri argentiniene


Cum sa faci alfajores. Afla cum sa prepari fursecurile cu crema originari din Argentina, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce reteta trebuie sa folosesti. Iata ce trebuie sa stii daca si tu vrei sa faci acest desert!

Cum sa faci alfajores. Reteta si ingrediente pentru fursecuri argentiniene – Cuprins:
Cum sa faci alfajores. Reteta si ingrediente pentru fursecuri argentiniene
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Argentiniana
Portii: 10-12
Ingrediente
Ingrediente alfajores
  • 200 g faina
  • 3 oua
  • 300 g amidon de porumb
  • 150 g zahar
  • 200 g unt nesarat
  • 350 g dulce de leche (dulceata de lapte)
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
  • fulgi de cocos

Reteta alfajores. Cum sa faci fursecuri argentiniene cu crema

Reteta alfajores
Reteta alfajores

Daca si tu vrei sa incerci reteta de alfajores sau fursecurile argentiniene cu crema caramel din lapte condensat, afla ca nu este deloc greu sa o prepari. Trebuie doar sa respecti pasii pe care ti-i vom spune in randurile ce urmeaza.

Un mic secret al acestor fursecuri este sa tii aluatul de doua ori la frigider. Prima data, acesta trebuie tinut timp de 1-2 ore dupa ce l-ai framantat si a luat forma unei bile, iar a doua oara sa il tii pentru 30 de minute sau o ora inainte sa pui fursecurile la cuptor.

Asadar, primul pas cu care vei incepe va fi sa prepari aluatul pentru fursecuri. Intr-un castron, pune faina, amidonul de porumb, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Amesteca folosind o lingura si lasa totul deoparte.

Intr-un alt castron, pune puntul la temperatura camerei impreuna cu zaharul si amesteca folosind un mixer. Trebuie sa amesteci in jur de 3 minute, pana ce compozitia devine usoara si pufoasa.

Adauga apoi galbenusurile de ou si esenta de vanilie, iar apoi continua sa mixezi pana ce compozitia devine omogena.

Adauga treptat amestecul de faina, amidon de porumb, praf de copt si bicarbonat de sodiu si framanta pana ce compozitia devine omogena. 

Nu framanta foarte mult timp pentru ca fursecurile o sa iasa tari! Daca aluatul ti se pare prea uscat, atunci poti adauga putine apa rece sau lapte pana ce incepe sa se mai inmoaie.

Fursecuri argentiniene cu crema dulce de leche
Fursecuri argentiniene cu crema dulce de leche

Formeaza apoi o bila din tot aluatul, pune-o intr-un castron pe care il acoperi cu o folie de plastic, iar apoi va merge la frigider timp de 1-2 ore, pana ce va deveni ferm.

Dupa ce timpul a trecut, alatul se scoate de la frigider si se lasa sa stea timp de cateva minute pentru a putea fi mai usor de intins. Folosind un sucitor, intinde apoi aluatul pana ce obtii o foaie cu grosimea de 3-5 milimetri.

Nu arunca bucatile de aluat ramase, acestea se vor intinde iarasi si se vor taia pana ce le termini pe toate.

Apoi, folosind un decupator de biscuiti, taie aluatul in bucati cu diametrul de aproximativ 5 centimetri. Dupa asta, biscuitii formati se pun pe o tava si hartie de copt, iar apoi vor merge la frigider timp de 30 de minute sau o ora.

Citeste si: Reteta Karpatka. Cum sa prepari aceasta prajitura poloneza

Cuptorul se va preincalzi la temperatura de 180 grade Celsius, unde biscutii vor sta intre 7-10 minute sau pana ce incep sa se rumeneasca.

Dupa ce s-au copt, biscuitii se lasa la racit timp de 10 minute. Apoi, pune dulceata de lapta (dulce de leche) pe un biscuite folosind o lingurita, dupa care lipeste cu un alt biscuite. Asa iau nastere fursecurile argentiniene.

Dupa ce le-ai terminat, da-le prin fulgii de cocos, iar apoi sunt gata de servit. Le poti pastra si la congelator unde rezista pana la 2 luni.