Chipsuri de casa. Daca si tu vrei cea mai buna reteta, o sa iti explicam pasii pentru a face cele mai bune chipsuri de cartofi. Nu o sa mai cumperi niciodata din comert dupa ce o sa le faci pe aceasta. Este extrem de simplu si sunt mult mai gustoase!
- 3-4 cartofi albi sau rosii
- 500 ml ulei
- boia
- sare
- ierburi aromatice
Chipsuri de casa. Cum sa le faci la tine acasa
Sa prepari chipsuri de casa nu este chiar atat de complicat precum multi ar crede, asa ca iti sugeram sa incerci sa le faci o data la tine acasa si sa vezi cat de gustoase pot fi comparativ cu cele din comert.
Bineinteles, poti folosi ce cartofi doresti, insa chipsurile facute din cartofii albi sau rosii sunt cele mai gustoase. In cazul in care vrei sa folosesti cartofi dulci nu este niciun fel de problema, chipsurile tale vor iesi la fel de gustoare.
Totodata, am reteta include boia si ierburi aromatice, dar trebuie sa stii ca daca iti plac chipsurile de cartofi cu o anumita aroma, atunci o poti incerca fara probleme. Gusturile nu se discuta. Mai poti incerca granule de usturoi sau fulgi de ardei iute.
Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand prepari chipsuri este sa cureti cartofii de coaja. Dupa aceea, va trebui sa ii tai foarte subtire folosind un feliator, insa poti face asta si cu un cutit daca ai suficienta rabdare.
Cartofii feliati se pun in apa rece pentru a elimina amidonul, iar in acest fel chipsurile vor fi si mai crocante, dar in acelasi timp se vor praji uniform. Acesta este secretul atunci cand faci chipsuri de casa.
Dupa ce ai spalat bine feliile de cartofi, acestea se scot pun la scurs, iar dupa aceea se aseaza pe un prosop de hartie care va absorbi apa in exces. Chipsurile nu se prajesc bine daca sunt ude, asa ca asigura-te ca le usuci inainte de a le baga in uleiul incins.
Citeste si: Reteta profiterol. Cum sa faci desertul copilariei
Urmatorul pas va fi sa incingi uleiul foarte bine si sa pui chipsurile de cartofi timp de cateva minute la prajit. Atunci cand devin aurii, se scot din uleiul incins si se vor condimenta cu boia, sare si ierburi aromatice.
Mare atentie, chipsurile se condimenteaza foarte bine doar atunci cand sunt calde, asa ca tine minte si acest aspect cand faci chipsuri de casa. Acum ca stii cum sa le faci acasa, iti garantam ca nu o sa mai cumperi niciodata chipsuri ambalate, din comert.