Chiftele de curcan la cuptor. Cum sa le prepari si ce reteta sa folosesti
Chiftele de curcan la cuptor. Cum sa le prepari si ce reteta sa folosesti

Chiftele de curcan la cuptor. Cum sa le prepari si ce reteta sa folosesti


Chiftele de curcan la cuptor. Afla cum sa le pregatesti la tine acasa, care este cea mai buna reteta, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi. Iata ce trebuie sa stii!

Chiftele de curcan la cuptor. Cum sa le prepari si ce reteta sa folosesti – Cuprins:
Chiftele de curcan la cuptor. Cum sa le prepari si ce reteta sa folosesti
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente chiftele de curcan la cuptor
  • 250 g carne tocata curcan
  • 50 g pesmet (optional 2 felii de paine)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 jumatate dovlecel
  • 1 ou
  • 1 legatura patrujel
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • ulei

Reteta chiftele de curcan la cuptor. Cum sa le prepari

Chiftele de curcan la cuptor
Chiftele de curcan la cuptor

Daca si tu vrei sa prepari chiftele de curcan, va trebui sa incepi cu legumele. Ceapa, morcovul si dovlecelul se dau prin razatoare, iar apoi se amesteca foarte bine impreuna cu oul si cu carnea tocata de curcan. 

Urmatorul pas va fi sa adaugi si pesmetul, iar apoi sa amesteci foarte bine. Daca nu ai pesmet, atunci ia 2 felii de paine, taie-le coaja, iar apoi inmoaie-le in apa si stoarce-le foarte bine. Miezul se adauga in compozitia de chiftele, iar apoi se amesteca foarte bine.

Patrunjelul se toaca marunt si se pune in compozitie, iar apoi totul se amesteca pana la omogenizare. Nu uita sa adaugi sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.

Dupa ce ai obtinut compozitia de chiftele, este momentul sa le modelezi. Le poti face sub forma de bile sau plate, dupa cum poftesti. Personal, imi place sa le fac sub forma de bila pentru ca asa le-am mancat mereu, dar indiferent de forma gustul va fi acelasi.

Chiftele pregatite de coacere
Chiftele pregatite de coacere

Urmatorul pas pentru a pregati chiftele de curcan la cuptor va fi sa preincalzesti cuptorul la 200 grade Celsius si sa pregatesti o tava pe care pui hartie de copt. Chiftelele se ung cu putin ulei pentru a prinde crusta si se lasa la copt timp de 30-35 de minute sau pana devin aurii.

In cazul in care vrei sa incerci si cateva chiftele prajite, te sfatuim sa pui 500 ml de ulei intr-o tigaie adanca, pe care sa o incingi bine pe foc. Chiftelele se vor prajit timp de cateva minute pe fiecare parte, pana se rumenesc cum trebuie.

Citeste si: Cum sa faci chiftele turcesti (kofta). Reteta si modul de preparare

Atunci cand le scoti de la prajit foloseste neaparat cateva prosoape de bucatarie pentru a putea absorbi uleiul in exces. Nu lasa chiftelele sa stea intr-o balta de ulei.

Daca nu stii cu ce garnitura sa servesti chiftelele si te-ai saturat de cartofi prajiti, atunci poti incerca un piure de cartofi cremos. Tot ce trebuie sa faci este sa fierbi 1 kg de cartofi timp de 25-30 de minute, iar apoi sa ii zdrobesti.

Secretul ca piureul sa iasa cremos este sa mai adaugi 80 g de unt si 200 ml de lapte fierbinte. Amesteca totul folosind un tel si garnitura este gata numaidecat!