Chiftele de ciuperci. Cum sa pregatesti aceasta reteta de post
Chiftele de ciuperci. Cum sa pregatesti aceasta reteta de post

Chiftele de ciuperci. Cum sa pregatesti aceasta reteta de post


Chiftele de ciuperci. Afla cum sa prepari aceasta reteta de post, de ce ingrediente ai nevoie, dar si care sunt pasii pe care sa ii urmezi pentru a obtine un gust delicios. Ce trebuie sa stii!

Chiftele de ciuperci. Cum sa pregatesti aceasta reteta de post – Cuprins:
Chiftele de ciuperci. Cum sa pregatesti aceasta reteta de post
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
  • Ingrediente chiftele de ciuperci
  • 700 g ciuperci
  • 2 cartofi
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 felii de paine
  • 1 ceapa
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • pesmet sau faina
  • ulei pentru prajit

Cum sa faci chiftele de ciuperci. Reteta de post

Chiftele de ciuperci
Chiftele de ciuperci

Primul pas cu care incepi reteta de chiftele de ciuperci va fi sa fierbi cei doi cartofi. Spala-i foarte bine si pune-i cu tot cu coaja in apa cu putina sare. Separat, pregateste-ti un bol cu apa rece in care poti pune si cateva cuburi de gheata.

Cand poti sa infigi o furculita in cartofi si aceasta intra usor, inseamna ca sunt fierti. Scoate-i in apa rece pentru ca in acest fel ii vei putea decoji mult mai usor.

Dupa ce i-ai curatat, cartofii se paseaza pana devin un fel de piure. Apoi, pune-i deoparte pentru ca trebuie sa te ocupi si de restul ingredientelor necesare.

Urmatorul pas va fi sa speli ciupercile, iar apoi sa le tai marunt. Acelasi lucru trebuie sa faci cu ceapa si cu usturoiul. Apoi, caleste ciupercile impreuna cu usturoiul si ceapa, folosind un pic de ulei.

Adauga sare si piper dupa gust, dar si putin parar tocat marunt. Totul se amesteca foarte bine, pana ce compozitia se omogenizeaza.

Chiftele prajite
Chiftele prajite

De asemenea, va trebui sa inmoi feliile de paine in apa si sa le tai coaja. Dupa ce au absorbit destul lichid, miezul de paine se stoarce foarte bine si se va amesteca impreuna cu compozitia pentru chiftele de ciuperci.

Acum, este momentul sa formezi chiftelele. Le poti face plate sau rotunde ori ce forma doresti, gustul va fi acelasi, asadar este doar vorba de aspect.

Citeste si: Cum sa faci snitele vegetale din soia. Reteta perfecta pentru zilele de post

Dupa aceea, se dau prin faina sau pesmet, iar apoi se lasa un pic pana se incinge uleiul. Chiftelele se prajesc cam 3-4 minute pe ambele parti, iar dupa ce s-au prajit se scot pe prosoape de hartie pentru a se putea absorbi excesul de ulei.

Daca nu vrei sa le prajesti, chiftelele se pot pregati si la cuptor. Ai nevoie de o hartie de copt si sa preincalzesti cuptorul la 200 de grade Celsius. Timpul de gatire va fi de aproximativ 20 de minute.

Reteta de chiftele de ciuperci este gata, asa ca iti dorim pofta buna. Le poti servi cu un delicios sos tzatziki si daca nu stii cum sa il prepari, poti urma pasii de aici.