Chec cu scortisoara. Afla cum sa prepari acest desert delicios, care este reteta, dar si ce pasi trebuie sa urmezi. Ce trebuie sa stii si care sunt ingredientele pe care sa le folosesti.
- Ingrediente chec cu scortisoara
- 225 g faina
- 3 oua
- 50 g smantana
- 200 g zahar
- 125 g unt moale
- 1 lingurita praf de copt
- 1 varf de lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 linguri scortisoara + 50 g zahar
- 1 esenta de vanilie
Reteta chec cu scortisoara. Cum sa il faci la tine acasa
Reteta de chec cu scortisoara este absolut delicioasa, unde mai punem ca atunci cand o prepari toata casa miroase a sarbatori de iarna. Daca si tu vrei sa incerci acest preparat, o sa iti explicam ce trebuie sa faci si care sunt pasii pe care sa ii urmezi.
Primul pas pe care il vei face va fi sa amesteci faina impreuna cu bicarbonatul de sodiu si praful de copt.
Dupa cum spuneam, pentru aceasta reteta o sa ai nevoie de unt moale, adica la temperatura camerei. In cazul in care nu stiai, este recomandat sa folosesti ingredientele la temperatura camerei, asa ca este indicat sa scoti din timp ouale, smantana si untul pentru ca acestea sa ajunga la aceeasi temperatura.
Urmatorul pas va fi sa pui intr-un castron untul moale, zaharul si esenta de vanilie, iar apoi sa incepi sa amesteci folosind un mixer. Apoi, adauga ouale si amesteca foarte bine pana ce compozitia se omogenizeaza.
Dupa ce compozitia s-a omogenizat adauga jumatate din cantitatea de faina si apoi adauga smantana. Folosind mixerul, amesteca foarte bine pana ce s-a omogenizat si asigura-te ca nu s-au format cocoloase.
Adauga si restul de faina, iar dupa asta amesteca din nou si cu grija, pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce ai terminat cu aluatul, va fi nevoie sa folosesti si scortisoara.
Scortisoara se va amesteca impreuna cu 50 grame de zahar si se va utiliza atunci cand aluatul se pune in forma de copt.
Si daca tot am adus vorba de forma de copt, aceasta se va tapeta cu hartie de copt. Urmatorul pas va fi sa pui o treime din aluat, iar peste aceasta sa presari scortisoara cu zahar.
In cazul in care vrei ca acest chec sa aiba mai multe straturi de scortisoara mai poti pune un strat de aluat, peste care mai presari scortisoara cu zahar. La final, nu uita ca trebuie sa adaugi inca un strat de aluat.
Citeste si: Cum sa faci chec oparit, secretele celui mai pufos chec pe care o sa-l faci vreodata
Bineinteles, pasul final va fi sa pui acest chec cu scortisoara la copt. Pentru asta, va fi nevoie sa preincalzesti cuptorul la o temperatura de 180 grade Celsius. Checul va avea nevoie de aproximativ 45 de minute pentru a se coace.
Desigur, va fi nevoie sa aplici si testul cu scobitoarea. Si anume, dupa ce au trecut cele 45 de minute, inteapa checul cu o scobitoare si daca aceasta a iesit curata, atunci desertul tau este gata. In cazul in care scobitoarea are urme de aluat, checul mai trebuie sa stea un pic la cuptor.